Nagyon komoly kérdés - veszett lehet a macskám?
Van egy ivartalanított lány cicám, 2 év körüli.
2 hete hozzánk szegődött 2 kiscica kislányok, kidobták őket, olyan 4-5 hónaposak (?).
Olyan 2 hete megváltozott a nagy macskánk viselkedése. Agresszív lett, minden macskának nekitámad. Van 2 kandúr cicánk is. Őket is folyamatosan lepofozza. Ha az ember hozzáér akkor is morog. A cicajatékkal nem játszik, annak is csak morog. Mintha a pokol macskája lenne. Amúgy ha simogatom oda is kap. Kicsit étvagytalan. Sokat eljár, nem keresi a társaságot.
Az az igazság, hogy kinti macskák sokat vannak idebent. Elkapnak mindent, egeret, patkányt, madarat, de találtam már denevért is.
A többi macskának nincs baja.
Nyilván wiki a barátod, meg ilyesmi. De am. ha veszett lenne, harapna. És talán víziszonya lenne. Ha félsz a veszettségtől (én nagyon), akkor oltasd be a macskáidat veszettség ellen.
Sztem simán baromi féltékeny.
Ő az egyetlen benti macska?
A veszettségnek más tünetei vannak. Magyarországon kicsi a fertőzésveszély, de ha félsz tőle akkor oltasd be.
Ez inkább féltékenység, zavarja a változás.
Nagyon komoly válasz: nem.
Ha utánaolvasnál a veszettség tüneteinek, akkor simán rájöhetnél magadtól is.
Illetve nem ártana egy kicsit jobban érteni a macskák viselkedéséhez is. Állatorvos lássa, mert simán lehet szervi baj, ha nem az, akkor meg valami durva stresszhelyzet érte.
7
És ha valaki lakásban tart 8-10 macskát, de azok kijárnak (egy zárt lakótelepről van szó), akkor ő mire kötelezhető?
Köszönöm a válaszokat.
Nem veszem komolytalanul a macskám/macskáim életét.
Lehet most sokan hülyének néztek, de tényleg komolyan kérdeztem. A veszettség tüneteinél fel van sorolva az is, hogy agresszív, mindennek nekitámad. Hát most pont ilyen.
#7 - nem tudom elmagyarázni neki hogy ne menjen ki az udvarból. Ha hiszed ha nem a legtöbb gondot más rühes állata okozza. Az elmúlt hónapban 3x támadta meg idegen kutya a mi kutyánkat, saját telkünkön, mert más kedves gazdi csak 1 kört futtatja a kuryáját. A szomszéd macskája is itt eszik, de mit csináljak, olyan mint az agár. Azon a macskám csak csont meg bunda van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!