A kisdínók játszadosztak egymással mint a kiscicák, kutyák?
#1. Igen, de pl. egy (ara) papagáj az tud úgy játszani mint egy kutya, húzza a kötelet, labdázik, henpereg, stb. Ha jól tudom, akkor a dinoszauruszok nem hüllők mint a krokodil, hanem egy nagyon tág fogalom, melyek közül egyes fajok sokkal közelebb álltak a mai madarakhoz mint a hüllőkhöz. Sőt a mai madarak ugyebár hivatalósan theropoda dinoszauruszok... Krokodilok viszont ha jól tudom, több mint 165 millió éve léteznek, de sosem számítottak dinoszaurusznak.
Ebből kifolyólag arra gondoltam, hogy a dinók közül sokan sokkal szociálisabbak voltak mint a hüllők általában, hiszen a madarak is többnyire nagyon szociálisak... Varjak, papagájok, pingvinek,stb.
Emiatt azt is el tudom képzelni, hogy a négylábú dinoszauruszok közül némelyik futkározva kergetőzött gyerekként mint a cicák... Bár igaz, hogy a cicák ezzel a vadászatra készűlnek , mert hogy ragadozók, míg a négylábú dínók nagyrésze (vagy egésze) növényevő volt. Még pont ezek nem is theropodák voltak, bár ettől még nem is feltétlenül hüllő szeretípiák.
Szóval nem tudom.
A dinoszauruszok hüllők, ezzel együtt a madarak is. A mai krokodilféléket is magába foglaló Pseudosuchia csoport meg valóban régi, és igaz hogy sosem voltak dinoszauruszok, de nem attól dinoszaurusz valami, hogy régen élt. A pseudosuchiák ugyanúgy az Archosauria csoportba tartoznak mint a dinoszauruszok és pterosauriák.
Az eredeti kérdésre való válaszhoz pedig nézz meg pár madárfiókát. Gondolom a nem madár dinoszauruszok is ugyanennyire játszhattak egymással fiókákként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!