Milyen munkák vannak, amelyek állatokkal foglalkoznak?
Állatkerti gondozó, bár fogalmam sincs hogy lehet jelentkezni, vagy hogy mi alapján válogatnak.
Kutyakozmetikus
Trainer (ló, kutya, akármi)
Kutyasétáltató / szitter. Ez nem tudom hogy mennyire reális, eddig csak filmekben láttam ilyet, illetve ha létezik se hinném hogy egyáltalán a túléléshez elég pénzt lehet keresni vele.
Tengerbiológus, de nem hiszem hogy tengeri állatokra gondoltál :D
Hirtelen ezek jutottak eszembe.
Állatorvos (kisállat/haszonállat/hüllő stb és vannak még szakterületek pl különböző sebészek, szem szakértő, ortopéd orvos stb)), állatorvosi asszisztes, kisállat dietetikus.
Állatkozmetikus
Állattenyésztő
Biológus (ezen belül van aki madarakkal, emlősökkel, rovarokkal stb foglalkozik), etológus (állatviselkedés szakértő), ökológus
Vadász, Vadgazdálkodási mérnök
Lovász, ménesgazda, Halász,
Patkolókovács
Kutyakiképző
Állatkertben dolgoznak biológusok, és a gondozók pedig valamilyen szakvizsgával válhatnak azzá, nyilván függ az állatfajtól is, mennyire speciális az ellátása.
Ha pl valamilyen agráregyetemre mennél, oda nem nagyon kérnek különleges tárgyakat, de jól jön a biológia, kémia, matek. Ha természettudományi karra mész, oda is kellenek a fentiek viszont sokkal nagyobb a túljelentkezés ezért több pontot kell vinned. Állatorvosi a legnehezebb egyértelműen.
Én agrár egyetemre jártam, környezetgazdálkodási agrármérnök szakra és így is sok állatos tárgyunk volt (állattan, állatélettan, ökológia, mikrobiológia stb).
Nekem is sokan mondták, hogy miért nem leszek állatorvos, hiszen szeretem az állatokat. Nos, szerintem engem lelkileg kikészítene ha a sok elgázolt, beteg állatot kellene látnom minden nap, még ha tudnék is segíteni egy részüknek, biztos volna akiknek nem.
Nem tudom biztosra,de én nem ismerek egy olyan állatorvost sem aki csak vizsgál és oltást ad...
Azt is vedd figyelembe,hogy az odáig vezető út bizony nem egyszerű. Ha nem bírod a vért,szart,tetemeket,bűzt,boncolást, akkor nem jó döntés orvosira menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!