Mi ez az "ugráló pók"?
Van egy kis borsónyi ugráló pók nem lehet leütni mert elugrik remélem nem mérges. Tömör fekete és ilyen
Ehhez hasonló az alakja csak "tömörebb"
Szia!
Épp tegnap beszélgettünk anyuval erről a pókról.Tényleg ugrik,nem lehet vele mit kezdeni.Nem tudom mi a neve,de engem eddig még nem bántott....Remélem megtartja eme szokását :)
Óóó, mennyit marhultunk ezekkel kiskoromban :D Lent volt a padlón, és ha mellé csaptunk a földre, mindig felugrott :)
Amúgy le lehet csapni, ha elég ügyes vagy, de nem érdemes, megeszi a szúnyogokat :) És nem mérges.
Tudom régi, de:
"Hazánkban emberre komoly életveszélyt jelentő állatok alig akadnak. Igaz ez nyolclábú honfitársaink példányaira is. Van viszont néhány faj, amelyről érdemes szólni, mert ha halálesetet nem is, de kellemetlen perceket vagy órákat okozhatnak.
Az első ilyen “mérges pók” a Szongáriai cselőpók (Lycosa singoriensis). A legnagyobb, 2-4 cm nagyságú hazai fajunk. Elterjedési területe Európa középső részétől az orosz sztyeppéken át egészen Kínáig terjed. Nálunk homokos, szikes vidéken (pl. az Alföldön) fordul elő. Hosszú lába miatt igen gyors mozgású. Főleg száraz, füves élőhelyeken érzi jól magát. Földbe vájt lakócsövéből szürkületkor les áldozataira. Külsőleg hasonlít a madárpókra, de csáprágói mérete kisebb. Csípése ennek ellenére sem kellemes."
A kis ugrálós biztos nincs 2 cm... :-)) Szóval nem kell bexarni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!