Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Mit szóltak ahhoz, hogy...

Mit szóltak ahhoz, hogy állítólag büntetik, ha etetik az emberek az otthon nélküli állatokat?

Figyelt kérdés
Komolyan azt gondolják,hogy ez visszatart sok embert?Én simán rendőrök előtt is merném etetni az állatokat.Ha meg ezért lecsuknak,akkor büszkén vonulok be.Nem,majd hagyom hogy egy szerencsétlen állat éhezzen.Hogyne.
2019. dec. 11. 15:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
73%

Nem madarakról van szó, hanem kóbor kutyákról/macskákról, és nem csak etetni lesz tilos, hanem búvóhelyet kirakni is. Börtön valóban nem jár a megszegésért, de 200 ezer ft bűntetés is kiszabható.

[link]

2019. dec. 11. 16:54
 12/16 anonim ***** válasza:
87%

Nemcsak a galambokról van szó. Én olyan helyen laktam korábban, ahol macskakolónia volt a társasház udvarában, hála némely szomszédnak, aki enni ad a macskának, de nem oltatja, nem ivartalanítja, stb.

Nem egyszer vesztem össze a környékbeli lelkes állatvédő nénikkel, mert hozzák a kis moslékot, kiborítják A KERÍTÉSRE, meg kívülre a kerítés tövébe, majd amit a macska nem eszik meg, hagyják ott rohadni. Aztán takarítsak én meg a többi szomszéd. Ha szólok, hogy nem itt és nem így kéne, akkor én vagyok a mocskos állatgyűlölő, és rohadjak meg ő itt él húsz éve és megteheti.

És ez nem csak engem zavart, a környékbeli házakban több helyen született kiírás, hogy az udvaron héderelő macska gazdás, ne etesse, és főleg ne rohadó belsőséggel és maradékokkal.

Jelzem, nekem is vannak macskáim, mind mentettek, cicamentőknél önkénteskedem, nem vagyok kóborgyűlölő.

Konklúzió: azért van szükség ilyen törvényekre, mert az emberek képtelenek normálisan csinálni bármit. Ha az etetők eltakarítanának maguk után (tehát a tucatnyi etető után nem rohadna ott tucatnyi konzervdoboz és a fent említett hányingerkeltő maradékok), akkor közterületen sem zavarnának senkit.

2019. dec. 11. 16:58
 13/16 anonim ***** válasza:
27%

Nagyon nem tartom ezt emberi megoldásnak. Mi lesz így azokkal az állatokkal, megpusztulnak...

Írták itt egy páran a menhelyet, hát a menhelyek lószart sem segítenek! Múltkor is hívogattam őket mert találtam egy kóbor kutyát elég rossz állapotban, azt a választ kaptam, hogy nem tudnak segíteni tele vannak... nekem meg nincs pénzem rá.

2019. dec. 11. 17:00
 14/16 anonim ***** válasza:
71%
Szánalmas, hogy a magukat politikusnak nevező emberek ilyenekkel foglalkoznak, amikor a szóban forgó problémát alacsonyabb szinten és egyéb módokon hatékonyabban meg lehet "oldani".
2019. dec. 11. 17:02
 15/16 anonim ***** válasza:
82%
Ezt leginkább a kóbor/kóborló macskák miatt hoztak meg. Egy ilyen macska 2 dolgot akar. Enni és szaporodni. Ha etetik és nem magának kell vadásznia, akkor konkrétan csak a pázásra koncetrál. Plusz a kirakott ételre szépen mennek a patkányok is...
2019. dec. 11. 17:54
 16/16 anonim ***** válasza:
62%

Az "okosok" szerint,akik azt mondják,vigyék menhelyre a kóbor állatot: ha egy kicsit is kinyitnák a szemüket és életükben egyszer elfáradnànak egy ilyen menhelyre,tudnàk,hogy azok mind televannak,zsúfolásig.

Nem fogadnak többet. Nincs rá se hely,se keret.

Akik szerint ez azért van,mert "kártékony állatok": akkor miért nem kiemelve csak rájuk szankcionàlják a törvènyt? A galamb nem "kóbor" àllat,hanem vad. Ugyanez igaz az àllatkerti àllatokra is. Egyik sem kóbor. Èrtelmezzük már a kóbor szó jelentését!

Akik ezt azzal magyarázzák,hogy az etetők szemetet hagynak: a köz és magánterület tisztaságàra is lehetett volna törvényi szigoritást alkalmazni.

Akàrki akármit magyaráz bele,a lényeg az marad,hogy Magyarorszàg vezetése pont olyan ostoba és kegyetlen,hogy ahelyett,hogy valójában orvosolják a problémát (ivartalanítás,menhelyek építése,támogatása,ilyen munkakör létrehozása) inkább kínok közti halálba taszítják a pórul jàrt àllatokat. Gusztustalan egy orszàg ez,de hát ezt egész Európa tudja...

2019. dec. 11. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!