Kis vagy nagyállatorvosnak érdemes menni?
Állatorvos szeretnék lenni és ugye egyetem után szakosodni kell. Én szívem szerint házi- és haszonállatokkal is szeretnék dolgozni. Melyik a keresettebb itthon és külföldön?
Ha valaki a haszonállat szakot választja akkor az már nem lehet kis állatorvos?
Hol laksz, ott milyen állatok vannak többségében?
Kutyát, macskát többen tartanak, mint disznót, marhát.
De falvakban előfordul mind a kettő, az ottani állatorvos mindet kezeli.
Ha haszonállatokra szakosodsz, akkor értelemszerűen állatenyésztőtelepeken kell unkát keresned.
A legjobban, akkor jársz, ha mindkét szakirányt felveszed.
Szerintem kisállat, mert abból több van és nem helyspecifikus, mint a haszonállat, ami értelemszerűen nem sűrűn fordul elő nagyvárosban....
Meg egyébként is, trágyában gázolni szerintem nem olyan jó egy fűtött kisállatrendelői viszonyokhoz képest, ahol mindig van forgalom és így a megélhetésed is jobban biztosított.
De szerintem válaszd azt, amelyiket egy fokkal jobban szeretnéd csinálni!
Akihez én járok, az fogad fehér egeret is és nemegyszer találkozok nála lóval is. Aki házhoz jár, ő egy tehéntelepen van főállásba, de odáig van a kutyákét, macskákért. Bármikor, bárhová kimegy, ha bajba van egy kutya, macska.
Az, hogy szakosodsz, nem jelenti azt, hogy más nem érdekelhet, nem lehetsz benne jó. Rajtad múlik mit fogsz csinálni. Nem kell egy életen át abban dolgozni, amit elején választottál.
Két helyre jártunk eddig a kutyával, egyik helyen épp a tehenek megtermékenyítése után kezdte a rendelést a doki. A másik helyen vártuk, hogy kezdődjön az ügyeleti rendelés és közben hoztak egy lovat.
Anyuéknál falun ugyanaz az orvos vágja a birka párnáját, mint aki oltja a kutyát.
Így én azt gondolom, hogy a kettő összetartozik. Egy hozzánk közel lévő rendelőben délelőtt és délután is van 2-2 óra rendelés, a maradék időben műtenek.
Lenullázhattok, akkor is ismerek több olyan állatorvost, aki gyógyítja a haszonállatokat is, és a házi kedvenceket is.
Az igaz, hogy Pesten nem sok négylábú marhát lehet találni.
Mindkettő keresett. Váosokban a kisállat rendelők mennek, videken haszonallat sok van, a telepeken kötelező a folyamatos allatorvosi felügyelet. Nálunk a sertestelepen ugyanaz "rendel", aki kutyát olt, es aki a nyuszink fogát visszavágta.
Bár szeretem az allatokat, soha nem lennék állatorvos. A youtubon nézz azert meg lár videót, hogy hogy raknak be egy disznót, hogy vizsgalják a marhát ellés előtt-ezek näunk heti feladatok. Sok szerencsét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!