Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Állathamvasztás vélemények?

Állathamvasztás vélemények?

Figyelt kérdés
Van egy kutyám, 7 éves, ő a mindenem, viszont néha belegondolok mi lesz ha nem lesz... Nem tudom jó lenne-e eltemetni, mert mi van ha elköltözök...... Mennyire megbízható az állathamvasztás? Ez alatt azt értem, hogy ugye nem tömegesen csinálják...

#állathamvasztás
2019. szept. 18. 21:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Van tömeges hamvasztás. De ha te szeretnéd urnában a polcra tenni a hamvait akkor azt is lehet, akkor kulon hamvasztjak. Csak nyilvan sokkal dragabb.
2019. szept. 18. 21:52
 2/11 anonim ***** válasza:
39%
Én személy szerint butaságnak tartom.Persze családtag de a szeretteid közül ha valaki meghal mégiscsak eltemeted,és ha el is költözöl csak jársz vissza meglátogatni a sírját.Én képtelen lennék bárkinek vagy bárminek a hamvaival élni.Isten ments,ha nem lesz szerintem temesd el,és azzal a pénzel amivel elhamvasztanád inkább csináltass egy kis sírt neki :) lesz hol meglátogatni
2019. szept. 18. 22:07
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Sőt, már olyan is van, hogy teherautóval kimennek és helyben elhamvasztják.

#2: Urnát ugyanúgy el lehet temetni, ha akarja és tud rá sírhelyet csinálni. Viszont lényeges különbség, hogy ha a telket valaha is eladják, akkor magával tudja vinni az urnát, nem kell otthagynia a maradványait a földben, amivel ki tudja mi történik utána. Mi annak idején temettük a kutyánkat (isten nyugosztalja'), de utólag megbántam az előbbi okok miatt.

2019. szept. 18. 22:18
 4/11 qkker1 ***** válasza:
90%
Hatvanban van egy hamvasztó, valamilyen Kázmér, nekem anno mindhárom kutyámat ő hamvasztotta, nagyon korrekt, nem tömegben hamvaszt, el is mehetsz vele.
2019. szept. 18. 22:29
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Ismerősöm is pont attól félt hogy más is kerül az urnába a kutyáján kívül ezért jelen volt amikor hamvasztották és látta hogy utána hogy törik össze a megmaradt csontokat.Nagyon megviselték amúgy a látottak szegényt de nem bánja így legalább biztos benne hogy csak az ő kutyusa van az urnába.Úgy volt hogy egy ideig tartja a lakásba amíg nem bírja eltemetni valahova nos ennek már 2 éve azóta se bírja "elengedni".

Én is gondolkoztam mi legyen majd a kutyámmal de fhuu belegondolni is borzalmas😔

2019. szept. 18. 22:45
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is hamvasztatni fogom a nyuszim, ha egyszer eljön az ideje. Még nem mertem utánanézni, hogy zajlik ez, de csak úgy akarom, hogy nem keveredhet mással. A pénz nem fog számítani, most is mindent megkap, azon az utolsó dolgon, amit teszek vele, sem fogok spórolni. Mi lakásban lakunk, maximum a szüleimnél tudnánk eltemetni, illetve tervben van messzire költözés is pár év múlva, itt hagyni nem szeretném semmiképp. Sajnos kutyusom lett eltemetve "csak úgy", már sajnálom. Nem nézegetném az urnát, valószínűleg nem is lenne szén előtt, de megnyugtat majd a tudat, hogy ott van velünk. Aztán lehet, hogy végül eltemetjük majd, de akkor is urnástól.
2019. szept. 18. 23:15
 7/11 anonim ***** válasza:
73%
3-as,ezt nem tudtam :)
2019. szept. 18. 23:25
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Tömeges hamvasztás csak akkor van, ha azt mondod, hogy nem szeretnéd megtartani a hamvait (mi így döntöttünk, belvárosban temetni nincs hova, a hamvak a polcon meg nekem túl morbid - ettől még minden nap hiányzik), akkor egy alacsonyabb összegért otthagyhatod a dokinál, onnan pedig a központi kremóba szállítják, ahol a hasonló sorsú kedvencekkel együtt hamvasztják el.

Ha erre specializálódott céget választasz, akkor - nyilván magasabb összegért - ők mindig egyénileg hamvasztanak. Sőt, bizonyos cégek még akár temetést is celebrálnak, segítenek megszerezni az engedélyeket, ha pl a kedvenc kirándulóhelyeteken szeretnéd eltemetni és nem otthon.

2019. szept. 18. 23:46
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Csakis hamvasztás lesz nálunk. Főleg mert külföldön élünk, de már a tököm kivan, nagyon mennék már haza, de még pár évig (pénzgyűjtés miatt) nem lehet. A kutyánk viszont öregecske már, 11 éves... és az biztos, hogy nem hagyom őt itt holtában sem. Tudom, hogy neki már akkor mindegy, de én megfogadtam, hogy sosem hagyom el őt, és ez a fogadalom érvényes erre is. Otthon, ha megvesszük az áhított kertes házat, ott majd eltemetjük őt és ültetünk oda valamit az emlékére. De kívánom, hogy megérje még élve a hazaköltözést is..
2019. szept. 19. 01:43
 10/11 anonim válasza:
85%

Hét éve halt meg a havanase kutyusom, akit tíz élt velem.Kezem között halt meg,az orvos asztalán. Kb három órával ezután elintéztem a hamvasztást.Jött egy kis zárt furgon, kivitt a város határába, ott megvárhattam azt a kb másfél órát, amíg elhamvasztották.Én tettem be a kutyust a hamvasztóba és én is lapátoltam ki, az urnába.Utána az urnát hazavittem, szép aranyszínű festékkel ráírtam pár sort és a képével egyutt ott van egy polcon, a kedvenc kis labdájával egyutt.

Minden korrekt volt, igaz, amikor ez történt, kb 32 ezer forint volt, urnával egyutt. De tudom, hogy zajlott és azt is, a saját kutyusom hamvai vannak benne.

Egyáltalán nem morbid,ha lenne kertem, persze eltemettem volna.

De lakásban is megoldható.

2019. szept. 19. 06:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!