Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Le tudnátok nekem irni a...

Le tudnátok nekem irni a Magyarországon tarhato összes haziallatot? Elkezdtem már irni de nem hiszem hogy mind az eszembe jutott.

Figyelt kérdés
2019. szept. 13. 23:03
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Minden tartható kivéve a védett és veszélyes fajokat.
2019. szept. 13. 23:12
 2/6 A kérdező kommentje:

Tudom de listát szeretnek irni

Az iskolában ez a feladat

2019. szept. 13. 23:14
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Hasznáért vagy más értékelt tulajdonságáért a ház körül vagy gazdaságban tartott állatok.

A háziállatok közé tartoznak a következő állatok:

Baromfiak: liba, tyúk, kacsa, galamb, pulyka, páva és gyöngytyúk.

Marhák: jak, bivaly, szarvasmarha.

Más lábasjószág: juh, kecske, sertés, rénszarvas.

Tevefélék: teve, láma, vikunya.

Lófélék: ló, szamár, öszvér.

Ragadozók: kutya, macska, vadászgörény.

Rovarok: méh, selyemhernyó.

Kedvtelésre tartott állatok (pl. papagáj, aranyhörcsög, teknős, pókok, hüllők stb.)

Ha csak a nálunk tartott állatokat akarod írni, kihagyhatod:

Marhák: jak, rénszarvas,

Tevefélék: teve, láma, vikunya.

2019. szept. 13. 23:35
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Afrikai fehérhasú törpesün, különféle teknősök, törpe karmosbéka, akváriumi halak, siklók/kígyók, pókok (madárpók), madarak (papagájok, pintyek, beó, galambfélék, baromfi, fácán,vadmadarak)

Sok vadmadár engedélyköteles:sólyom, héja, ölyv, sas solymászoknak.

Ma már tartanak rókát is.

Őz, Szarvas az engedélyköteles=pl. szarvasfarm, vadfarm.

Strucc, emu, tolláért, tojásért, húsért.

2019. szept. 14. 12:40
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Mókusfélék is vannak, pl repülőmókus, csíkosmókus.
2019. szept. 14. 12:41
 6/6 anonim válasza:
100%

Engem személy szerint nagyon érdekelnek a teknősök, szóval leírok néhány fajt, hátha tudok segíteni. :)

Közönséges pézsmateknős, fedeles pézsmateknős, kínai csíkosteknős, térképteknős, mississippi tarajosteknős, hieroglifás ékszerteknős.

Vannak olyan állatfajok, amikhez úgynevezett cites papír kell, ami azt igazolja, hogy hivatalosan tenyésztőtől származó teknős, nem pedig szaporított vagy csempészett állat. Ha jól tudom, az összes szárazföldi teknősnek a tartásához kell ilyen papír. Ilyenek pl a görög teknős, szegélyes teknős, mór teknős, sarkantyús teknős, leopárd teknős, szenes teknős, indiai csillagteknős, sugaras teknős.

Vörös és sárga fülű ékszerteknőst lehet tartani, de a tenyésztése és az árúsítása tilos.

2019. szept. 14. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!