Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Akik megtartanak egy talált...

Akik megtartanak egy talált kedvencet, úgy, hogy nem nagyon próbálják keresni az esetleges eredeti gazdáját, mit éreznének, ha az ő kedvencüket tartaná meg így más?

Figyelt kérdés
2019. szept. 9. 22:52
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Nem adnek lehetoseget a kedvencemnek, hogy valaki megtalalja.
2019. szept. 9. 23:15
 2/10 A kérdező kommentje:
Nekem sem akkor lógott meg kedvencem, amikor velem volt, hanem amikor másra - amúgy megbízhatónak számító ember - kellett bíznom.
2019. szept. 9. 23:19
 3/10 anonim ***** válasza:
73%
Tavaly augusztusban találtam egy cicát, kb 4 hónapos volt. 3 napig kóborolt a munkahelyem környékén, mielőtt hazavittem. Senki nem kereste, nem plakátolt, nem kérdezősködött, pedig rengeteg ember jár arra és egy lakópark is van ott. A cica biztos hogy gondozva volt, mert szobatiszta és nagyon jó magaviseletű. Mégsem keresték. Kizártnak tartom hogy olyan messzire elkóborolt volna egy kiscica hogy a kiment a "keresési zónából" amiben kutatta a gazdája, főleg hogy aztán 3 napig meg ugyanabban a bokorban bújkált. Még miután hazavittem, ha félve is, de nézegettem a faliújságot a boltban, de nem adtam fel hirdetést hogy én találtam egy cicát, mert már a szívünkbe lopta magát. Nagyon megszerettük egyébként mert egy irtó kedves és szép cica, nagyon okos is. Sajnáltam volna visszaadni, ami azt illeti. Elvittük orvoshoz, kapott oltásokat, chipet, ivartalantottuk. Szeretjük és vigyázunk rá, nálunk az állat családtag, nem tulajdon. Ha elveszne és nem találnánk rá, akkor szeretném ha hasonlóan gondos emberek fogadnák be, még ha nem is juttatják vissza nekünk.
2019. szept. 9. 23:22
 4/10 anonim ***** válasza:
70%
Egyszerű a képlet: tőlem nem szöknek meg.
2019. szept. 10. 06:58
 5/10 anonim ***** válasza:
74%

Az én kedvenceimet nem fogja más megtalálni. Egyébként csomó tapasztalarom van ezzel kapcsolatban, mivel ha elveszet állatot találok, vagy talál valaki, chipet nézek benne. Másfél év alatt 124 kutyában néztem chipet, és csak 23-nak lett meg az eredeti gazdája a chip segítségével. Van, amelyiknek anélkül is megkerült, szigorúan betartatom az emberekkel, hogy keressük a gazdit 2 hétig, és oltási könyv ellenében visszakapja. Akiknek ennyi idő alatt nem lett meg a gazdi, azok mind menhelyen, vagy új gazdinál vannak.

Nemrég én is befogadtam egyet, ugyanúgy az utcán kóborolt, chipje nem volt, éjjelre elszállásoltam, de beleszerettem. Másfél hónapja családtag, a gazdinak se híre, se nyoma.

De olyan is volt, hogy elütött, félig lebénult macskát szedtem össze az útról, napokig nálam volt, plakátoltam, Facebook-ra kiírtam, gazdi sehol. A macska szenvedett, el kellett altatni. Aznap este meglett a gazdi. Beszéltem vele, akkor kiderült, hogy pár nappal előtte bénult le, de olyan csavargó, ki akart menni, meg nem akarta orvoshoz vinni (majd jobban lesz)...

2019. szept. 10. 07:06
 6/10 A kérdező kommentje:
Nem minden állatban van chip, madarakban például nincs.
2019. szept. 10. 08:24
 7/10 anonim ***** válasza:
18%
Nálunk a kutyákban van chip mert kötelező meg amúgy is okos kutyák sajnálnám őket ha elvesznének így hasznos a chip. Macskáinkba nincs mert sok van és elég sokba kerülne. Egyébként a macska hálátlan jószág (persze van kivétel mert nálunk is van) de ha már szalad idegen emberekhez hogy simit akar és dorombol és elmegy velük azt nem tudom sajnálni. Itt falun viszont ismerem az embereket és tudom kinél van jó helyen. Nem régiben egy is elment egy utcával odébb vitték haza jó dolga van. Ha én találok egy kutyát macskát a helyi csoportokba kiteszem. Az esetek többségében meg van a gazdája vissza is kerül de egy csipás beteg macskáért senki nem jelentkezett múltkor sem. Jah és erre felé szokása az embereknek hogy bejönnek a faluba kiteszik a kutyájukat és elmennek. Tavaly egy ilyen kölyköt fogadtunk be bár anyám ki akarta rakni nem hagytam és csak sikerült gazdára találnia. Akinek nem sikerül sajnos a sintér viszi el mert azért nálunk sincs annyi kaja hogy egy hadsereg állatot ellássunk.
2019. szept. 10. 10:42
 8/10 anonim ***** válasza:
71%

Aki olyan állapotban találja meg az én allatom, mint ahogy én találtam azt a cicát, aminek nem kerestem a 'gazdáját', örülnék.

Egyik szeme nem volt még, tályog volt a torkán, meg tüsszögött. Mindezt egy 5-6 hetes kölyöknél.

2019. szept. 10. 15:42
 9/10 anonim ***** válasza:
79%

#6:

Madaraknál nincs is értelme, ha egy elrepül, az már az életbe nem talál vissza a helyére, meg nem is akarna. Aztán nehéz is lenne ellenőrizni, mert a madárka elrepül, nem tudod megfogni.

2019. szept. 10. 17:44
 10/10 anonim ***** válasza:
50%
Szomorú dolog. De ha az illetőnek nincs lehetősége hirdetni, nincs nete, akkor tartsa meg jó helyen, mintsem kidobja vissza az utcára, vagy elvigye az Illatos útra... :(
2019. okt. 7. 01:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!