Az állatok pl. kutyák miért nem tudnak beszélni?
Ők hogyan gondolkodnak?
Gondolkodnak egyáltalán?
Ők hogy hallják az emberi beszédet,vagy a nyelvet?
Kb. úgy mint mi más nyelveket?
Beszélnek, ugatásnak hívják.
Igen, gondolkodnak, ahogy minden öntudattal rendelkező lény.
Mert nincsen olyan állkapcsa, nem képes artikulálni.
Ha sokat beszélsz hozzá, a testbeszédedből megérti.
Az emberi beszédet nem a szó nyelvtani jelentése miatt "érti meg" hanem összeköti a hangokat a vizuális "élményekkel"
Amikor hívod "Gyere ide" közben általában leguggolunk, és várjuk, hogy oda jöjjön.
Ebből a kutya értelmezni fogja hogy "gyere ide" azt jelenti, amit.
Még annyit, hogy - maradva a kutyánál - a "parancsszavak" betanítása is hosszadalmas folyamat.
A kutya nem tudja, hogy az "ÜL" szó azt jelenti, hogy "Nekem most le kell ülnöm"
A tanítás kezdetén néha szokták az "ÜL" parancs közben lenyomni a kutya csípőjét, hogy az állat kényszerhelyzetben leüljön.
Ilyenkor dícséretet kap (esetleg utalomfalatot), ami következtében a kutya agyában lezajlik, hogy "Valamit jól csináltam"
Idővel rájön, hogy az "ÜL" parancsra "Nekem most le kell ülnöm"
Ha nagyon el akarsz mélyülni a témában, akkor utánaolvashatsz pl. "Kutyák kiképzése" címszó alatt
Egyébként általános emberi beszélgetés az állat jelenlétében, a hangnem alapján következtetni tud az állat, hogy barátságos, vagy ellenséges-e a beszélgetés, és az esetleges vendéget eszerint fogja "kezelni"
Szintén megfigyelhető, hogy ha emberek beszélgetnek, és kimondják közben a jelenlévő kutya, macska stb nevét, akkor az állat felfigyel rá
(Megtanulta, hogy a "NÉV" neki szól)
Azért mert nem rendelkeznek tudatos tudattal, mint mi emberek.
(Pl mi megkérdőjelezünk dolgokat s elméletek ezrein futunk át - szerinted egy kutya tud a puszta létezéséről? Nem, hiszen nem gondolkodik el pl qzon "minek létezem?, Hogyan működik a testem?" ..stb
Ők ösztönökre, bizonyos érzésekre, faj fentartásra s jelző kommunikációra képesek. Kölykök hívàsa, veszély jelzés ..stb
De remélem kedves kérdező, hogy 14 év alatti vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!