Az állatok lehetnek tudatosan öngyilkosok?
"több állat öngyilkosságát is rögzítették már, pl kutyákét, tehenekét, bikaként és bárányokét"
Gondoltad volna oldalan volt fenn facebook-on.
Ez konkrétan mit jelent? A kutya kisétált az útra és elütötte egy autó? Én ezt nem nevezném öngyilkosságnak.
Mi késztet erre egy állatot? Egyáltalán lehetséges ez? Gondolkodnak olyan összetetten?
Igen! Nézd meg ahol kisállatokat tartanak ott nincsen mókus.Az állat nem tűri a bezártságot,tudom a YouTube-bon vannak felvételek,ahol megmentett mókusok vannak.A mókus tudatosan hal meg,a fejét beleveri a rácsba /biztosan fáj neki amikor nagy erővel teszi/ ezért is gondolok a tudatosságra.
Hallottam amikor idősebb elefántot akartak befogni illetve bezárni.Az állat addig futott egy fának fejjel előre míg szét nem repedt a feje.
Amikor az állatok többsége úgy védi meg kicsinyeit,hogy eközben meghal:érzi,hogy ellés után gyengébb fizikailag és még élelmet is kellene neki találni.Szerintem pontosan tudják,hogy vesztesként végzik,hiszen az élelem beszerzésénél is kiválasztják azt az áldozatot amivel elbírnak.
Ugyanaz a téma, itt az 5-ös válasz az enyém.
https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__egyeb-kerdesek__9822..
Én a hattyúkról olvastam azt, hogy amnyira monogámok, hogyha elpusztul a párjuk, akkor előfordul, hogy vízbefojtják magukat.
Sajnos nincs forrásom, lehet ez inkább urban legend...
De nem elképzelhetetlen, mert bizonyos érzelmeket ők is megélnek, és például a párban tartott papagájoknál, ha elvesztik társukat, a másik ", depressziós" lesz, akár el is pusztulhat magányában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!