Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Van joga a közös képviselőnek...

Van joga a közös képviselőnek arra, hogy kirakja a kutyámat?

Figyelt kérdés
Nemrég vettünk egy házat, nem panel, hanem ilyen sorház szerű. Vettünk egy kutyát is, egy malamutot. A közös képviselő azt akarja, hogy távolítsuk el a kutyát a házból, mert ő szerinte nem lehet kutya a saját házamba?! Mi ez a dolog? Ilyet nem csinálhat meg ugye? Van egy közös kert, oda szoktam kivinni a kutyát, mert az orvos azt mondta hogy csak 2 hét múlva vihetem ki az utcára, mert nincsen meg minden oltása. De én összeszedem a kakiját és mindenét. Ráadásul a többi lakónak is van kutyája az nem baj? Mit tehetek? Feljelenthetem őt ezért?

2018. dec. 14. 10:44
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
72%
Akarásért akarod feljelenteni? Majd akkor jelentsd fel, ha valamit csinált! Hogy félhetsz ennyire egy másik közönséges embertől! Maximum attól félj, hogy nehogy megmérgezze!
2018. dec. 14. 10:49
 2/17 A kérdező kommentje:
hat fenyegetőzik, hogy ő jelent fel engem. És rogadtul nincs kedvem ilyenekhez. De ő nem szólhat bele, hogy van e kutyám ugye? Arra gondoltam, iratok egy papírt az ügyvéddel, hogy vegyen vissza az arcából.
2018. dec. 14. 10:51
 3/17 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem nem tud mivel feljelenteni, esetleg a közös kert miatt lehet valami hogy odaviszed a kutyust.Ha a többi lakót ez nem zavarja,akkor nem értem a problémát...Nincs kirakva hogy kutyát bevinni tilos, nem? A közös képviselőnek meg röhögj a képébe :D
2018. dec. 14. 11:00
 4/17 anonim ***** válasza:
77%

A saját tulajdonodból senki nem viheti el a saját kutyádat, és ha a többi sorház lakójának is van kutyája, akkor meg pláne nem tud milyen indokot felhozni. szerződésetekben, gondolom, nem szerepel, hogy háziállat nem tartható ott? Milyen jogalapon jelentene fel?

Maximum annyit követelhetnek meg, hogy a közös használatú területen, ami a közös kert, udvar, pórázon tartsd a kutyát, illetve a korának megfelelő oltásai meglegyenek.

2018. dec. 14. 11:01
 5/17 anonim ***** válasza:
76%
Nem kell ide ügyvéd, csak szépen magyarázd el neki, hoy semmilyen jogszabályba nem ütközik amit csinálsz, és örülnél, ha innentől a saját dolgával foglalkozna.
2018. dec. 14. 11:03
 6/17 anonim ***** válasza:
91%

"mert ő szerinte nem lehet kutya a saját házamba?"

Erre csak azt válaszoltam volna: "Szerintem meg lehet". És téma lezárva.

Amúgy hagyd rá, ha alapító okiratban nincs szabályozva, akkor úgysem tehet semmit.

És kinél, milyen okból jelentene fel??? Azt nem mondta?

Kérdezted, hogy a többi lakót is feljelenti-e, vagy csak veled kivételezik?

Van Alapító okirat, meg SZMSZ. Az abban leírtak érvényesek mindenkire. AZ kitér az állattartásra?

2018. dec. 14. 11:04
 7/17 anonim ***** válasza:
14%
Már miért nem szólhatna bele hogí a közös kertbe nem engedheted ki. Meg is tilthatja!!!!
2018. dec. 14. 11:09
 8/17 anonim ***** válasza:
87%

A társasháznak vany egy alapító okirata, amiben gondolom szerepel erról valami kitétel, korlátozás.

Kérd el ezt a szabályzatot ha nem szerepel erről benne semmi akkor nem tehet semmit, viszont ha van erről kikötés akkor igen tehet jogi lépéseket.

2018. dec. 14. 11:30
 9/17 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy benne van, h9gy nem tarhato kutya a hazba, hiszen mint mondtam szinte minden hazba van egy. A kozos kertbe mindig porazra rakom. es napi 4x megyunk ki kb 15 percre. hiszen meg kicsi, es nem vihetem ki. Ha nagyobb lesz, meg amugy is parkokba viszem ot setalni. Elmondtam mar neki a magamet, de ez egy hulye p.... Es tuti hogy jogellenes amut csinal. A tobbi kutyarol azt mondta, hogy ok mar regebbota itt vannqk. Ez szerintem meg diszkrimináció....
2018. dec. 14. 11:38
 10/17 anonim ***** válasza:
28%
Mond neki, amit a róka mondott a Sütiembernek:" ... ugorj a hátamra Csoki-csávó!" Vagyis, kopjon le. Ilyen szöveggel a kisgyerekeket sokták ijeszteni.
2018. dec. 14. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!