Nektek nem fájnak az ilyen kérdések?
Nem tudom orvoshoz vinni mert: Nincs pénzem, anyám nem engedi, errefelé nem jár busz, nincs ügyelet, nincs orvos ötven kilométeren belül, tanulnom kell, dolgoznom kell stb.
Továbbá: Nem eszik, nem iszik, sántít, vérzik . Mi baja lehet?
Már önkínzás itt olvasgatni, mert legszívesebben oda mennék felpofozni. Nagyon fáj tehetetlenül olvasgatni hogy ennyi felelőtlen gazdi van, mert látom magam előtt az állat kínlódását. Aki házi kedvencet vállal, az nem számol azzal, hogy hús-vér élőlénnyel baj is történhet? Vagy úgy van vele hogy "csak nem", meg különben is fogyóeszköz?
Akik esetleg a világ végén laknak, azoknak sem hiszem el, hogy nincs állatorvos, ugyanis pont az ilyen világvégi helyeken vannak a legtöbb gazdák, akiknek megélhetésük pl. a ló (ami egyébként drága jószág) vagy a tehén. Pont hogy ilyen vidéki helyeken kell hogy legyen legalább egy rugalmas állatorvos, akik akár helyszínre is kimennek, mert nem hinném hogy ha egy ló lebetegszik, városba kell behurcolni hogy megmentsék. Én legalább is még sosem láttam lovat a városi állatkórházban. Szóval vidéken kell hogy legyen ügyeletes állatorvos.
Gyerekként, amíg nem volt saját keresetem, addig sajnos én is a szüleimre voltam szorulva. Ha láttam, hogy gond van a kutyámmal, már előre féltem, hogy mit fognak szólni, megint pénzt kell rá költeni....de ahogy lett munkahelyem, már nem szóltam nekik. Kerestem egy állatorvost, akihez elsétáltunk (mivel se autóm, se jogsim nem volt...). Ha komolyabb gond volt, hogy a kutya nem tudott sétálni, akkor kihívtam a dokit. Mikor már lett autóm, jogsim, akkor már autóval vittem.
Gyerekeknél, akiknek nincs pénzük, megértem, hogy ilyen jellegű kérdéseket tesznek fel, viszont a többieknél...azok csak ócska kifogások! Szerintem ez a felfogás attól is függ, hogy ki hogyan gondol az állatára: "ha megdöglik, hozok másikat" vagy "ha már elvállaltam, akkor felelősségteljesen gondját viselem". Ez nagy különbség. A pénz meg egy másik kérdés. Sokan azért nem merik elvinni dokihoz az állatot, mert "biztosa nagyon drága". Igen, az operációknak helyesen elkérik az árát (persze nem mindegy, hogy kutya, macska, vagy egzotikus állatról van szó; az utóbbinál duplán annyit kérnek el), de többnyire nem kell rögtön operálni. Elég az antibiotikum/gyulladáscsökkentő, ami nem nagy összeg. (A havi cigi/alkohol/rongyrázás többe kerül.) + a legtöbb dokinál lehet részletre is fizetni.
26 N
>anyám nem engedi
ha kiskorúról van szó ez sajnos ilyen, ha elindul simán ráhívhatja a rendőrséget az anyja vagy erővel hazahozhatja, akit ennyire nem érdekel a gyereke állata simán megteszi
>errefelé nem jár busz
van ilyen, főleg kisebb falvakban vasárnap pl van hogy 4-5óránként jár a busz, ha azt mondják neki hogy most azonnal buszozzon le akár ketté is hajolhat nem fog előbb jönni és igen, van olyan falu ahol nincs állatorvos, sőt, mellettünk pl van egy jó nagy gazdasági telep, nekik garantálom hogy van saját orvosuk így mival a faluban mindenki más csak kutyát/macskát tart, NINCS itt rendelő.
>nincs ügyelet.
Győrben pl tényleg nincs éjszakai, az egyetlen esélyed hogy jóban vagy egy dokival aki nem bánja hogy éjjel kettőkör felhívod és hajlandó is segíteni.
Azoktól mondjuk én is a falra mászok mior ilyen kérdések vannak hogy "a kutyám vérzik/nem mozdul/hány/rohadó szaga van, el kéne vinni orvoshos? Igen b+.
Ha van rá lehetőség és az ember kételkedik az állat egészségében vigye, inkább megyek potyára a dokihoz minthogy komoly bajjal otthon üljek ha megtehetem hogy elviszem.
Olyan kiskorúaknál, akinek nincs keresete, de a szülő megengedi hogy állaltot tartson, ott a szülő is felelős míg a gyerek teljesen önálló nem lesz. Nem engednék meg gyerekemnek úgy állatot tartani, hogy tudva tudom nincs pénze ha baj van, vagy pedig állom.
A közlekedési problémákat megértem, de egyes kérdezők napokig elücsörögnek egy problémán, pl. a kutyám napok óta beteg, vagy a macskámnak lehet el van törve a lába, mert napok óta fekszik stb. Ilyenekre gondolok.
Ez igaz. De akkor meg minek kérdeznek? Az a bajom hogy nagyon a szívemre veszem, és egyszerűen fizikailag rosszul vagyok mikor tudom hogy valahol épp szenved egy állat, és nem tudok segíteni, max érzelmileg hatni a kérdezőre.
Egyszer még nagyon régen láttam egy borzalmas videót, amiről nem is bírok beszélni azóta sem, mert annyira szörnyű volt. Azóta sem tudom kiverni a fejemből, és igyekszem segíteni ahol csak tudok. Ezért fájnak az ilyen kérdések, a tehetetlenség fáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!