Lehet tenni valamit a szaporítókkal?
Az állatvédők általában minden a saját pénzükből, vagy adományokból tesznek. Az útiköltséget, az állatok orvosi ellátását, etetését, tehát mindent. Sajnos sokan helyhiányban küzdenek, így sok lehetőségük nincs a szapis kutyák segítésével kapcsolatban. Arra kényszerülnek ,hogy válogassanak, és a nagyon súlyos helyzeteket (lásd söjtöri szaporítótelep) van kapacitásuk megoldani.
Amit te is, én is, bárki tehetünk, hogy nem vásárolunk soha szaporítótól kutyát, és ahol csak lehet, hirdetjük ennek a veszélyeit. A tudatlan embereket fel kell világosítani a tenyésztő és a szaporító közti különbségekről. Én a fotelharc mellett plakátokat is csinálok, és még iskolába járok, de igyekszem az intézményen belül is terjeszteni a dolgot. Illetve régről ismerek egy embert, aki szaporító, de 10 éves lehettem, mikor láttam a kutyáit, akkor nem tudtam mit tenni, de nemrég bejelölt Facebook-on ismerősnek. Nemsoká lesz lehetőségem kideríteni, most milyen helyzetben vannak a kutyái, ha szükséges, próbálok intézkedni, ha kell, megkeserítem az életét. Plusz ha még Facebook, sok adok-veszek csoportban benne vagyok, ahol ha látok szaporítót, annak vagy írok privát üzenetet, kifaggatom, vagy nyilvánosan kioktatom és alázom meg, hogy nehogy vegyenek tőle kutyát.
Ezeket bárki megteheti. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!