Jó lenne, ha állatot is csak engedéllyel lehetne tartani? Az állattartási engedélyt alkalmassági vizsgához kötnék.
Lehetne akár pszichológiai vizsgálat is.
Megakadályozhatnánk vele a sok barom állatkínzót
IGEN, vagy ha nem is engedély, de egy kötelező tanfolyam, a végén regisztrációval, MINDEN állatra, ha a gyerek hörcsögöt akar, szombaton elmentek tanfolyamra, egy délután alatt mindkettőtök megtanulja mi kell neki, mit ehet, hogyan kell tartani ,aláírtok egy papírt hogy ellenőrizhetik úgy tartjátok-e és szevasz, mehettek hörcsögért, nem nagy dolog de sok hülye állattartótól megkímélné a házikedvenceket.
Gyerekre szintén ,na azt engedélykötelessé tenném a sok megverte/megfolytotta/felgyújtotta/nem vitte kórházba/megerőszakolta/stb gyermekét cikk után, minek ezeknek gyerek?
Kutyáknál főleg játszik de én pl patkányt tartok ami talán a legtöbb tévhittel rendelkező állat kezdve a "bármit ehet, chipset, ropit csokit" ja, ha az alap 3 helyett nem baj ha fél évig él aztán meghal mondjuk máj elégtelenségben, vagy a legtöbb rágcsálónál kedvencem a "az állat 30 centi akkor jó lesz neki egy 30x60-as ketrec, elég az neki, belefér" mert a gyereket is 1x1 méteres szobában tartjuk mert "belefér".
Na az ilyenek miatt kellene valami tanfolyam, ez gonosz lesz de mindig csak a kutyák/macskák vannak szem előtt pedig a kisállatoknál sokkal több és súlyosabb hülyeségeket tudnak elkövetni az emberek úgy hogy sosem derül ki mert kit érdekel ha petike megmikrózza a hörcsögét.
Attól függ, hogy mik az engedély feltételei.
Mert olvasva egyes állatmenhelyek örökbefogadási feltételeit, én sem vagyok alkalmas kutyát tartani, mert képes vagyok lelkiismeretfurdalás nélkül kint tartani a kertben, nem ivartalanítottam, nem ülhet be az ágyamba és időként megkötöm, hogy az utcán vagy ha jönnek hozzánk, akkor ne rohanjon ezerrel a kisgyerekek felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!