Ti hány év börtönbüntetést adnátok az állatkínzóknak?
"Értem én hogy ugyan az meg neki is fás stb de így akkor mivel vagyunk különbek?"
Én hiszek a szemet szemért elvben. Nem fogok az utcán végigmenni és minden velem szemben jövőt felpofozni, mert olyan kedvem van. De ha valaki nekem lekever egyet, annak becsületesen visszaadom. Ez a különbség.
Én különválasztanám azt, amikor az állatkínzás oka "csak" nemtörődömség, attól, amikor szándékos. Előbbi esetben 1-5 év (de letöltendő, nem felfüggesztett!), visszaeső illetőnél 10-ig is felmehetne. Utóbbinál 10 év lenne a minimum, és mehetne életfogytig.
(Halálbüntetést már nem is említem meg, felesleges ábrándozni róla.)
Attól függ, milyen súlyú a tett. Ha mondjuk megverte a kutyáját, pénzbírság és 1 év. Ha megölt egy lovat, 4-5 év.
Én olvastam egy cikket, aminek a címe: "Állatkínzó gyerekek-megmutatjuk, mi lesz belőlük". Ebben a cikkben azt írta, hogy az állatkínzó gyerekek legtöbbje tömeggyilkos lesz felnőtt korára. Mert ha pl. egy gyík életét nem tudja értékelni ( akármilyen jelentéktelennek tűnik számára), akkor az emberélet sem lesz értékes később számára. Valami pszichológushoz én is elvinném őket, pszichopaták..... :(
Ma már az állattartók jelentős része állatkínzó onnantól is, aki panelben tartja, de ő "szereti"..a bezárás is kínzás :DDD
Ők alapból 6 hónapot biztosan;)
Az elkövető minden esetben MINIMUM ugyanazt kapja, mint amit elkövetett! MINIMUM!
Száraz kenyér, böri? Lósz*rt!
MINIMUM elkövetni rajta, hosszú, és lassú kínhalállal! Segítek! És még sokan megtennénk ezt..
ELÉG! Elegünk van, hogy semmi se történik!
"Minden embernek joga van élni bizonyos korlátokon belül, amibe az állatkínzás még beletartozik."
Nem, nem tartozik bele, hiszen törvénybeütköző. Egyébként ha még jogunk lenne is rá, józan ésszel rendelkező ember nem tenné meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!