Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Mi a véleményetek arról hogy,...

Mi a véleményetek arról hogy, évenete 1 milliónál is több kiscsibét darálnak le élve az iparban?

Figyelt kérdés
[link]

2017. ápr. 8. 07:50
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
2017. ápr. 8. 07:52
 2/11 anonim ***** válasza:
78%
Sokkoló és undorító, hogy az ember létrehoz/teremt lényeket a saját élvezete kielégítésére.
2017. ápr. 8. 07:52
 3/11 anonim ***** válasza:
23%

"Ha valakinek szüksége van 200 millió hím csirkére, örömmel ellátjuk - csakhogy ezek az állatok senkinek sem kellenek".

Ez a mondat is teljesen igaz ha felháborodsz nem fog segitteni. Ez igy van és igy is lesz !

2017. ápr. 8. 08:04
 4/11 anonim ***** válasza:
Fogadd be az összeset ;)
2017. ápr. 8. 08:43
 5/11 anonim ***** válasza:
40%
Ez a cikk 2009-es.
2017. ápr. 8. 08:48
 6/11 anonim ***** válasza:
33%
Csirkék megölésére valami humánusabb módszert is kitalálhatnának mint az élve ledarálás. Haszonállatok, persze, öljük meg őket, de ne így!!!!
2017. ápr. 8. 09:20
 7/11 anonim ***** válasza:
0%

Előző vagyok. Nem olvastam végig, hogy nem kellenek senkinek.

Szóval módosítanám az előző kijelentésemet.

Oké, hogy nem kellenek senkinek, öljük meg őket, de ne így! *

2017. ápr. 8. 09:22
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is undorító dolog, hányok az emberektől,akik ezt jóváhagyják és normálisnak találják.

Ezt a profit éhséget is undorítónak találom. Így is a normális idő töredéke alatt megnőnek a csirkék, felfújják őket a sok mesterséges anyaggal és hormonnal, de még ez sem elég , így is túl lassú nekik ahogy a kakasok nőnek.. Undorító.

Főleg,hogy több milliárd éhező van , ők szerintem beérnék a kevésbé nagy csibével is, ugyanúgy fel kéne őket is nevelni szerintem.

Az élelmiszeriparban borzasztó dolgok történnek, a családomban többen dolgoztak ilyen területen és én is sokat láttam sajnos, pont eleget ahhoz, hogy soha többet ne vásároljak húst és tejterméket .

Faluról,ismerősöktől szoktunk tejet/tojást/húst venni. Nyilván itt sem minden tökéletes, de sokkal jobb életük van, mint az ipari szinteken.

2017. ápr. 8. 18:12
 9/11 anonim ***** válasza:
#8 na igen, vagy ha nem is a kisebb csirkét de akakast is meg lehet enni, igaz nem olyan finom de aki éhezik annak tökmindegy, örül hogy húst lát, gondolj bele ez a 200 millió hím csirke mennyit tudna etetni.
2017. ápr. 12. 19:54
 10/11 anonim ***** válasza:

Hát igen, sajnos a tojó fajtában nagyüzemben nem fognak nekiállni meghizlalni a kakasokat, mert fajtájából adódóan sose fog annyira megnőni, mint egy brojler. Sokba kerül a hizlalása és nem hozza vissza a hasznot fele annyira se, így sajnos nem tudnak mit kezdeni vele mint ipari szemétként elbánni szerencsétlenekkel.

Mondjuk ha úgyis megsemmisítik őket, nem tudom, miért nem lehet elajándékozni mondjuk a vidékiek számára tök ingyen, aki még a rosszul hízó tojófajta kakasát is szívesen felnevelné az udvarán, jó lesz az attól még pörköltbe/levesbe.

Ennek egyedül úgy lehetne gátat szabni, ha tovább szigorítanák az állatvédelmi törvényt és köteleznék a nagyüzemeket, hogy akár extenzív viszonyok között, a lehető legkisebb ráfordítással, de igenis tartsák ki a minimum életkorig a kakasokat, és aztán lehet őket vinni a vágóhídra, természetesen ott is eleget téve az állatvédelmi törvény követelményeinek.

Persze ezzel további kiadásokra szorítanák a nagyüzemeket, ami tovább nehezítené a helyzetét az európai cégeknek az amerikaival szemben pl, mert Amerikában marhára magasról tojnak az állatjólétre, viszont ezzel olyan tempót diktálnak, amit mi nem tudunk tartani (kérdés, hogy minek akarjuk egyáltalán, de ha tényleg létrehozzák a TTIP-t, akkor ez a kérdés mindjárt bonyolultabb lesz... )

2017. ápr. 16. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!