Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Kinek kell bejelenteni ha...

Kinek kell bejelenteni ha megkötött kutyát látok?

Figyelt kérdés
Tudtommal a törvény már tiltja hogy megkötve tartson valaki kutyát...Ennek ellenére még egy csomó helyen úgy vannak szegény kutyusok...Jelenteni szeretném csak nem tudom kinek kell
2016. márc. 5. 00:51
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
63%

Mi lenne, ha a saját dolgoddal törődnél ahelyett, hogy másokat jelentgetsz fel?

"A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szeretné eloszlatni a félreértéseket a kutyák tartásáról szóló, január 1-jétől érvényes szabályokkal kapcsolatban. Nagyon sokan jelezték felháborodásukat vagy értetlenségüket ugyanis az új rendelkezéssel kapcsolatban.

A családi házaknál ugyanis időnként elkerülhetetlen, hogy a családi kedvencet megkössék, legalább átmenetileg. A láncon tartás tilalmát azonban sokan úgy értelmezték, hogy a kutya kikötése minden körülmények között tilos. A Nébih közleményben jelezte, hogy szó sincs arról, hogy az ebeket egyáltalán ne lehetne láncon tartani.

Az új szabály azt mondja ki, hogy az állattartók kötelesek biztosítani a kutyájuk egyedi igényeinek megfelelő életkörülményeket, beleértve a rendszeres és megfelelően szervezett szabad mozgás lehetőségét is. Szintén a gazda felelőssége, hogy az eb szükségtelenül ne zavarja a lakóközösség életét, emellett kiemelten fontos az ember egészségének és testi épségének védelme.

A Nébih arra is felhívja a figyelmet, hogy aki vét a szabály ellen, az nem követ el bűncselekményt, ezért az ilyen ügyek nem is a rendőrségre, hanem a jegyzőre és az állategészségügyi szolgálatra tartoznak."

2016. márc. 5. 01:04
 2/28 A kérdező kommentje:

Nem kioktatást kértem...Avval foglalkozom ami Nekem fontos.. és ilyenek az állatok.Azért nem kell idejönni h beszólogass

Kocc....

2016. márc. 5. 02:04
 3/28 anonim ***** válasza:
70%

Azért nem kell élni hogy másokat bæszogass és feljelentgess mert unatkozol és világmegváltó hősnek érzed magad.

Én is szeretem az állatokat nekem is van én is gyűlölöm azokat akikre gondolsz de a feljelentgetős besúgók előrébb állnak a gëci listán.

2016. márc. 5. 02:38
 4/28 anonim ***** válasza:
72%
Ha NEKED olyan kurwa fontos akkor meg vedd a fáradtságot elolvasni a törvényt, ne hallomás alapján okoskodj.
2016. márc. 5. 02:40
 5/28 anonim válasza:
52%
Nekem is rögtön az jutott eszembe, hogy miért nem törődik a maga dolgával!?
2016. márc. 5. 03:01
 6/28 anonim ***** válasza:
12%
Ne foglalkozz ezekkel az erzektelen majmokkal. Mekkora az Isten allatkertje..hihetetlen. Itt a kerdesekre kell valaszolni, nem okoskodni, foleg akkor nem ha nincs mivel. Jelentsd fel de sebtibe. Mar az agyban vagyok, de holnap utanna jarok, ha addig nem kapsz konkret valaszt! Egy csomo ismerosom van akik szinten melyen elitelik az allatkinzas barmilyen formajat, szoval szerencsere van meg remeny az emberiseg szamara..
2016. márc. 5. 03:13
 7/28 anonim ***** válasza:
31%

Magyarországon a kutyákat mindig is megkötötték és éltek 15 évet a kutyák vigan ettől függettlenül

Most trendiségből akarod feljelenteni azt a nyomorultat mert az Unió szerint jó ha a kutya szabadon lófrál?

És ha a kutya kiszabadul mert ugye nincs megkötve és átharapja egy nyugdijas torkát az utcán akkor mi lesz?

2016. márc. 5. 04:30
 8/28 anonim válasza:
66%
Amikor majd kiküldik a bírságot, a tulaj meg agyonüti a kutyát, na az biztosan jobb lesz! Egyébként nincsenek mindenkinek milliói kerítést építeni. Egy normális kennel is százezres nagysegrendű. Azt meg végképp nem értem, miért jobb a kutyának egy 10 nm-es kennelben toporogni, mint egy 5 m-es lánc esetén 31 nm-en lenni. Természetesen azokról beszélek, akik árnyékot, élelmet és vízet biztosítanak a kutyájuknak és nem verik. Szóval itt is igaz: "az eset összes körülményére tekintettel" okoskodj, meg játssz önkéntes rendőrt! Ha üti-vágja és kiszögezte a napra egy méteres lánccal, akkor jelentsd fel! Ha egyébként normálisan elvan a kutya, sétáltatva van és megfelelően el van látva, társas érintkezésben részesül, akkor meg hagyd békén!
2016. márc. 5. 04:31
 9/28 anonim ***** válasza:
70%

"Tudtommal"

Nagyképű kijelentés.

"Tudásod" pletyka-szintű, a törvény szabályozza, de nem tiltja a kutya megkötését.

Közös barátunk, a Gúgli választ a kérdésedre, ott megtalálod a jellemednek megfelelő spiclivonalakat.

2016. márc. 5. 05:09
 10/28 anonim ***** válasza:
60%
Kérdező te egy igazi ge ciputtony vagy. Mást nem is írok mert a többiek már leírták :D ne legyél noob
2016. márc. 5. 06:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!