Kinek kell bejelenteni ha megkötött kutyát látok?
Mi lenne, ha a saját dolgoddal törődnél ahelyett, hogy másokat jelentgetsz fel?
"A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szeretné eloszlatni a félreértéseket a kutyák tartásáról szóló, január 1-jétől érvényes szabályokkal kapcsolatban. Nagyon sokan jelezték felháborodásukat vagy értetlenségüket ugyanis az új rendelkezéssel kapcsolatban.
A családi házaknál ugyanis időnként elkerülhetetlen, hogy a családi kedvencet megkössék, legalább átmenetileg. A láncon tartás tilalmát azonban sokan úgy értelmezték, hogy a kutya kikötése minden körülmények között tilos. A Nébih közleményben jelezte, hogy szó sincs arról, hogy az ebeket egyáltalán ne lehetne láncon tartani.
Az új szabály azt mondja ki, hogy az állattartók kötelesek biztosítani a kutyájuk egyedi igényeinek megfelelő életkörülményeket, beleértve a rendszeres és megfelelően szervezett szabad mozgás lehetőségét is. Szintén a gazda felelőssége, hogy az eb szükségtelenül ne zavarja a lakóközösség életét, emellett kiemelten fontos az ember egészségének és testi épségének védelme.
A Nébih arra is felhívja a figyelmet, hogy aki vét a szabály ellen, az nem követ el bűncselekményt, ezért az ilyen ügyek nem is a rendőrségre, hanem a jegyzőre és az állategészségügyi szolgálatra tartoznak."
Nem kioktatást kértem...Avval foglalkozom ami Nekem fontos.. és ilyenek az állatok.Azért nem kell idejönni h beszólogass
Kocc....
Azért nem kell élni hogy másokat bæszogass és feljelentgess mert unatkozol és világmegváltó hősnek érzed magad.
Én is szeretem az állatokat nekem is van én is gyűlölöm azokat akikre gondolsz de a feljelentgetős besúgók előrébb állnak a gëci listán.
Magyarországon a kutyákat mindig is megkötötték és éltek 15 évet a kutyák vigan ettől függettlenül
Most trendiségből akarod feljelenteni azt a nyomorultat mert az Unió szerint jó ha a kutya szabadon lófrál?
És ha a kutya kiszabadul mert ugye nincs megkötve és átharapja egy nyugdijas torkát az utcán akkor mi lesz?
"Tudtommal"
Nagyképű kijelentés.
"Tudásod" pletyka-szintű, a törvény szabályozza, de nem tiltja a kutya megkötését.
Közös barátunk, a Gúgli választ a kérdésedre, ott megtalálod a jellemednek megfelelő spiclivonalakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!