Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Ismeretlen tettes ellen...

Ismeretlen tettes ellen tehetek allatkinzasert feljelentest?

Figyelt kérdés
Illetve, csinalnak egyaltalan majd valamit, vagy 2 het mulva azzal lezarjak a dolgot, hogy nem talaltak tettest...?
2015. okt. 6. 16:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nincs sok értelme sajnos. Tényleg esélytelen tettest találni, ha nem találnak használható nyomot amiből kiindulhatnak. Gondolj bele. Nem rég volt itt nálunk Sopronban egy eset, a hegyekben az erdő közepén egy németjuhászt kötöttek ki egy fél méteres kötéllel, és sorsára hagyták. A kutyán és a kötélen kívül semmilyen nyom nincs. Merre tudnál ebből elindulni?

Sajnos semerre, és mint még sokat ezt az ügyet is megszüntették. A kutyának új gazdája van/lesz, többet nem lehet tenni.

2015. okt. 6. 17:22
 2/12 A kérdező kommentje:

Ezt nem hallottam, de nagyon sajnalom :( remelem szep elete lesz es nem tortenik vele ilyen soha tobbet!

Amit en szeretnek jelenteni, hogy a multheten a (fel eves) kiscicam kidudorodo szemmel vart itthon... allatorvos megerositette hogy ezt csak ember tehette (akar autoval, akar valamilyen tompa dologgal ravagott..). Az utcabeliekre lehet szukiteni a kort, mivel varos szelen lakunk es 2 olyan "ember" van aki kepes ilyesmire.. az egyik kozvetlen szomszedunk, o mar korabban is tett ki kutyacsapdat es hat abbol is lett serules (a masik szomszed kutyaja belelepett).. a masik illeto pedig 2-vel mellettunk lakik es mindig itt pattogott hogy lefogja loni a kutyankat ha megegyszer kiszokik (holott senki nem tehet rola, RAADASUL AZ O KAN KUTYAJA MUTATTA MEG A MIENKNEK, HOGY HOGY KELL KIUGRANI A KERITESEN). Vagy pedig az epitkezesen valamelyik munkas ravagott a cicara...

Viszont ez az eset megjobban arra kesztet, hogy valamilyen modon tegyek az allatok biztonsaga erdekeben!!!

2015. okt. 6. 17:45
 3/12 anonim ***** válasza:
Azt mondod lehet autó általi is. Arra nem gondolsz, hogy a te drága cicád elkóborolt a környéken és elütötte egy autó? Persze, ha valaki bántotta az nem szép dolog, de az állatodat igyekezni kéne a telkeden tartani és akkor nem történik ilyen. Igen ez egy macskánál nehéz, de akkor zárd be valahova, ivartalaníttasd és talán kisebb eséllyel lép meg a szomszédok bosszantására.
2015. okt. 6. 17:58
 4/12 A kérdező kommentje:

Az en draga kiscicam alapjaraton nem szokott elkoborolni, mindig itthon van, maximum a haz ele ul ki napozni vagy a szomszed bozotos kertjebe husol. :) ha meg auto volt akkor:

A, csak a szemet hogy tudta elutni?

B, ha nem vette eszre a macskat, es a macska se tudott elugrani akkor valoszinuleg nyomta mint ahogy hulyegyerekek szoktak. Mellesleg, VAROS SZELE --> nincs nagy forgalom. Teny hogy van egy-ket olyan akinek kar volt jogsit adni.. de ritka.

Tudom, mert rossz, keskeny az ut es en is FELELOS vezeto vagyok, pedig most lesz 1 eves a jogsim. Edesapam majd' 30 eves vezetes utan se utott meg el soha egy allatot se... ugyhogy szerintem ezt hagyjuk is :)

2015. okt. 6. 18:11
 5/12 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Ez megérne egy feljelentést, viszont gondolom nem tudod bizonyítani, hogy az az ütés/fenyegetés/ stb. tényleg megtörtént. És ameddig ezt nem tudod bizonyítani a rendőrök sem törhetik rá az ajtót az általad gondolt elkövetőre, mert milyen alapon tennék? Így még lehet te ütnéd meg a bokádat.

Megpróbálhatod az ismeretlen tettes elleni feljelentést, és megemlítheted, hogy te kikre gondolsz és miért tehették, de ha nem sikerül rájuk bizonyítani akkor bukta.

2015. okt. 6. 18:17
 6/12 A kérdező kommentje:
Igen, en is igy gondolom :/ sajnos ilyen ez... a napokban ha talalkozok ezekkel a szomszedaimmal megkerdezem toluk nem-e jart naluk a macska/ utottek meg... tudom, hogy mem fogjak bevllani, de legalabb megprobaltam :) viszont.. ha arra volt esze annak, aki kiutotte a szemet a macskanak, akkor szerintem az a minimum hogy felvallalja es elnezest ker! Es ha egy kicsit szegyelli magat akkor a kiscica ellatasi koltsegei egy reszet kifizeti vagy vesz egy adag kajat neki... nem anyagiassagrol van szo, csak mint "karterites".. bar ettol ugyanugy nem fog latni szerencsetlen...
2015. okt. 6. 18:44
 7/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Az jo otlet ha megkezdezed hogy nem-e jart ott a cica mert akkor ha figyeled az utoeret meg a viselkedeset akkor rajohetsz hogy mwlyik volt. Ezzel azt szeretnem elmondani hyogy ha nyugtalanabb az illeto gyorsabban dobog a szive (amit a nyakan az utoeren latsz) akkor o az. Es lehet hogy nem hiszik el a rendorok de akkor nekik is nyugottan elmondhatod ezeket a tenyeket.

De ha ezt az otletet rossznak tartod akkor ne csinald.

Ez csak egy tipp.😊

2015. okt. 7. 07:42
 8/12 bollocks ***** válasza:
A felelős állattartáshoz az is hozzátartozik, hogy az állataidat (kutya, macska, tökmindegy) a saját ingatlanodon belül tartod. Sajnálom a cicádat, de te vagy a felelős azért, hogy el tudott kóborolni.
2015. okt. 7. 12:01
 9/12 A kérdező kommentje:

7-es koszonom! De attol tartok, ha megtudta tenni szemrebbenes nelkul, akkor tagadni is ugyanugy fog...

8-as: tehat ilyen alapon en is verjem ki nyugodtan a szomszed macskajanak a szemet? :D kulonben, te hogy tartod a cicaid az udvaron belul?

2015. okt. 7. 14:17
 10/12 anonim ***** válasza:

De ha erzekelten,hatasszunettel,melyrehatoan mondod ezeket akkor sokkal idegesitobb es zavarobb lesz az egesz szamara. Ezert ezek a tunetek dognak jelentkezni amit az elozoben irtam. Es hat szerintem a 8.kommentelo megkori a cicakat es ugy tartja a kertben. Tudom hogy etttol bele is puszulhat egy cica.

12 eves vagyok amugy xD

Es ha nem latszana a nevem akkor en a 7.kommentelo vagyok

2015. okt. 7. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!