Ismeretlen tettes ellen tehetek allatkinzasert feljelentest?
Nincs sok értelme sajnos. Tényleg esélytelen tettest találni, ha nem találnak használható nyomot amiből kiindulhatnak. Gondolj bele. Nem rég volt itt nálunk Sopronban egy eset, a hegyekben az erdő közepén egy németjuhászt kötöttek ki egy fél méteres kötéllel, és sorsára hagyták. A kutyán és a kötélen kívül semmilyen nyom nincs. Merre tudnál ebből elindulni?
Sajnos semerre, és mint még sokat ezt az ügyet is megszüntették. A kutyának új gazdája van/lesz, többet nem lehet tenni.
Ezt nem hallottam, de nagyon sajnalom :( remelem szep elete lesz es nem tortenik vele ilyen soha tobbet!
Amit en szeretnek jelenteni, hogy a multheten a (fel eves) kiscicam kidudorodo szemmel vart itthon... allatorvos megerositette hogy ezt csak ember tehette (akar autoval, akar valamilyen tompa dologgal ravagott..). Az utcabeliekre lehet szukiteni a kort, mivel varos szelen lakunk es 2 olyan "ember" van aki kepes ilyesmire.. az egyik kozvetlen szomszedunk, o mar korabban is tett ki kutyacsapdat es hat abbol is lett serules (a masik szomszed kutyaja belelepett).. a masik illeto pedig 2-vel mellettunk lakik es mindig itt pattogott hogy lefogja loni a kutyankat ha megegyszer kiszokik (holott senki nem tehet rola, RAADASUL AZ O KAN KUTYAJA MUTATTA MEG A MIENKNEK, HOGY HOGY KELL KIUGRANI A KERITESEN). Vagy pedig az epitkezesen valamelyik munkas ravagott a cicara...
Viszont ez az eset megjobban arra kesztet, hogy valamilyen modon tegyek az allatok biztonsaga erdekeben!!!
Az en draga kiscicam alapjaraton nem szokott elkoborolni, mindig itthon van, maximum a haz ele ul ki napozni vagy a szomszed bozotos kertjebe husol. :) ha meg auto volt akkor:
A, csak a szemet hogy tudta elutni?
B, ha nem vette eszre a macskat, es a macska se tudott elugrani akkor valoszinuleg nyomta mint ahogy hulyegyerekek szoktak. Mellesleg, VAROS SZELE --> nincs nagy forgalom. Teny hogy van egy-ket olyan akinek kar volt jogsit adni.. de ritka.
Tudom, mert rossz, keskeny az ut es en is FELELOS vezeto vagyok, pedig most lesz 1 eves a jogsim. Edesapam majd' 30 eves vezetes utan se utott meg el soha egy allatot se... ugyhogy szerintem ezt hagyjuk is :)
Első vagyok. Ez megérne egy feljelentést, viszont gondolom nem tudod bizonyítani, hogy az az ütés/fenyegetés/ stb. tényleg megtörtént. És ameddig ezt nem tudod bizonyítani a rendőrök sem törhetik rá az ajtót az általad gondolt elkövetőre, mert milyen alapon tennék? Így még lehet te ütnéd meg a bokádat.
Megpróbálhatod az ismeretlen tettes elleni feljelentést, és megemlítheted, hogy te kikre gondolsz és miért tehették, de ha nem sikerül rájuk bizonyítani akkor bukta.
Szia!
Az jo otlet ha megkezdezed hogy nem-e jart ott a cica mert akkor ha figyeled az utoeret meg a viselkedeset akkor rajohetsz hogy mwlyik volt. Ezzel azt szeretnem elmondani hyogy ha nyugtalanabb az illeto gyorsabban dobog a szive (amit a nyakan az utoeren latsz) akkor o az. Es lehet hogy nem hiszik el a rendorok de akkor nekik is nyugottan elmondhatod ezeket a tenyeket.
De ha ezt az otletet rossznak tartod akkor ne csinald.
Ez csak egy tipp.😊
7-es koszonom! De attol tartok, ha megtudta tenni szemrebbenes nelkul, akkor tagadni is ugyanugy fog...
8-as: tehat ilyen alapon en is verjem ki nyugodtan a szomszed macskajanak a szemet? :D kulonben, te hogy tartod a cicaid az udvaron belul?
De ha erzekelten,hatasszunettel,melyrehatoan mondod ezeket akkor sokkal idegesitobb es zavarobb lesz az egesz szamara. Ezert ezek a tunetek dognak jelentkezni amit az elozoben irtam. Es hat szerintem a 8.kommentelo megkori a cicakat es ugy tartja a kertben. Tudom hogy etttol bele is puszulhat egy cica.
12 eves vagyok amugy xD
Es ha nem latszana a nevem akkor en a 7.kommentelo vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!