Miért tartják ezt állatkínzásnak?
Sokan állatkínzásnak tartják ha nem a lakásban tartjuk a kutyát. Ebben mi a kínzás?
A kutyának a kertben a helye, az embernek a házban.
Jobb is neki a szabadba, mint a poros lakásban.
Többet szaglászhat. Más kutyákat láthat.
Télre berendezni neki egy kutyaházat.
Nem a kis zsebkutyákra gondolok amik meghalnak egy kis hidegtől.
Az éheztetés, verés az kínzás.
Egyetértek. Szerintem jobb a kutyának kint, mint a kicsi lakásban. Ott tud játszani, meg minden.
Sok hülye nagy állatvédő azt hiszi, hogy a kutya egyenértékű az emberrel, sokan gyerek helyett tartják, és úgy bánnak vele, mint egy gyerekkel. Pedig a kutyák házőrzésre valók szerintem, ezért is vannak kint.
Persze az állatkínzást elítélem, de ez nem számít annak.
Nem állatkínzás, csak akkor, ha olyan fajtát tartanak kint, amelyiknek a szőrzete nem alkalmas rá, hogy a téli hidegben kint legyen.
Illetve akkor, ha csak ki van b*szva a kertbe, elé van lökve a kaja, és ennyiben kimerül a kutyával való foglalkozás.
"Ott tud játszani, meg minden. "
A kutya nem játszik magától, a kutyát el kell foglalni és ebből a szempontból mindegy, hogy kinti vagy benti kutyáról beszélünk. Egy lakásban tartott kutya sokszor többet mozog, mint egy kertben tartott, többet foglalkoztatják fizikailag is és szellemileg is, ugyanis-mint ahogyan te is el vagy tévedve- sokan úgy gondolják, hogy elég a kutyának a kert, holott ez messze nem így van. Ezért találsz falun annyi ugatós, agresszív kutyát, akik szétszedik a kerítést, kiássák a növényeket, mert valójában nem elég nekik a kerti lét.
" Pedig a kutyák házőrzésre valók szerintem, ezért is vannak kint. "
A kutya az ember társállata, ott van a helye, ahol a gazdája van, ugyanis természetes közegében is falkában, társaságban él, nem egyedül kib*szva az udvarra. Ráadásul a mai kutyák kb 90%-a nem házőrzésre lett kitenyésztve, hanem ilyen-olyan feladatokra. (pl. vadászat, nyomkövetés, terelés, kotorékozás), ezért a házőrzésre tartott kutyáknak ez az élet nem lenne megfelelő.
Szerintem jó lenne, ha egy kicsit utánnaolvasnál a kutyák természetének és a megfelelő állattartásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!