Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Lőhetek madarat a macskámnak?

Lőhetek madarat a macskámnak?

Figyelt kérdés

Tiltja valamilyen törvény, hogy a kertemben lévő madarat lelőjem a légpuskámmal, amihez nem kell engedély?

Vagy van olyan madárfaj amiért megbüntetnének?Fecske,galamb,veréb?

Leginkább ezek tanyáznak itt, meg a dolmányos varjak, de azokat nem bántanám .

Szóval kell engedély a telkemen belül ehhez?

2015. júl. 20. 15:48
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
rendben köszönöm. egyébként megenné a macska, már írtam, hogy nem konzerven és tápon tartom, hanem rendesen ragadozó étrenden, pattogós egeret is szokott kapni amit hüllőknek árulnak
2015. júl. 20. 19:00
 12/15 anonim ***** válasza:

Hetes!

Akkor úgy tűnik nálunk van sok cinke, és kevés veréb. Már nem is tudom, mióta nem láttam verebet...

2015. júl. 20. 21:29
 13/15 anonim ***** válasza:
Jo nektek 12-es! Itt rengeteg vereb van. Mar ujra kellett vakolni nalunk msert ha talalnak kis rest szetszedik a szigetelest. Valamint mar a masodik fecskefeszekbol dobtak ki a kicsi madarakat. :( Szoval en szemelyszerint utalom oket. Mar ki is tiltottak miatta egy facebook oldalrol. Szoval engem nem zavarna, ha a kerdezo lovoldozne rajuk. Nekem nincs legpuskam, de parszor mar akaram venni...
2015. júl. 21. 12:00
 14/15 anonim ***** válasza:

1. A helyez az, hogy Magyarországon csaknem valamennyi madárfaj védett, ezért TÖRVÉNYESEN nem lehet csak úgy madarakra lövöldözni. Vadászható faj a fácán, a fogoly, a fürj, de ezekre meg vadászati engedély szükséges. Gyéríthető - azaz kilőhető - a dolmányos-, és vetési varjú. De ehhez is engedély kell. Továbbá: lakott területen nem vadászunk. Alap. Egyfajta madár lőhető törvényesen a saját kertünkben: ez a seregély. Bár védett, gyümölcsökertből és szőlőből riasztható, illetve lelőhető.

2. Aki madarakra lövöldözik, az ritka primitív egy személy.

3. A macska csak oldja meg magának, ha vadászni akar. Jó hogy nem egeret is fogsz neki. Te örülnél, ha szórakozásból más dugná a nejedet? Hagydj játszani a cicát.

2015. júl. 25. 07:47
 15/15 anonim ***** válasza:

És az emberrel mi van? Rengeteg van belőle, káros, és mindent tönkretesz.

A természetkárosítás bűncselekménynek minősül.

Remélhetőleg a macska is lesz annyira hálás és hordja majd a befőttet a sittre.

2015. aug. 1. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!