Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Milyen formában foglalkozhat...

Milyen formában foglalkozhat valaki hivatásszerűen az állatvédelemmel?

Figyelt kérdés

Milyen állatvédelemmel kapcsolatos munkák vannak?

Én eddig nyelveket tanultam nagyon, valamint egyetemen a pszichológia vagy a kriminológia a célom.

Ezeket tudnám valahogy hasznosítani az állatvédelemben?

Tudom, hogy a legegyszerűbb mód pl. menhelyen önkénteskedni, de még mit lehetne tenni az állatokért?

Köszönöm előre is a válaszokat!

18/L

2015. máj. 11. 20:14
 1/3 anonim ***** válasza:

.

Ne érts félre, nem beszólni akarok, csak megakarok veled és másokkal osztani egy gondolatot, aminek nagyon is valóságalapja van és amit sokan a nagy álatszeretetük miatt nem látnak, pedig lehet sokkal nagyobb kárt is okoznak hosszútávon. Sokan felháborodnak, ha látnak egy sovány állatot. Majd megsajnálják, és visznek neki valami maradékot az út szélére egyszer -kétszer. Olyant is láttam, hogy az út kellős közepére öntöttek ki kajamaradékot. Csoda hogy nem ütötték el szerencsétleneket. Mit érnek el vele? Az állat odaszokik, és ha több kóbor kutya vagy környékbeli macska is észreveszi, akkor mond ott köt ki. Mi lesz a reakció? Előbb utóbb a kutyák elkezdik védeni azt a területet, ami ugye nyílvános közterület. Előbb utóbb lehet meg is harapnak valakit, vagy elég, ha csak egye vakkantanak, máris jön egy nagyokos, aki mondjuk lerak nekük valami mérget. Nem mindneki fél a következményektől, és nem mindnekit érdekli az állat további sorsa. Szóval mi a teendő? Megkeresni minél előbb a gazdit. Ha nincs meg, és a kutyt kidobták, akkor onnan elszállítani, és minél előbb új gazdit találni neki. Az szép és jó, ha valaki megsajnálja és megeteti a kutyát, de az nem egy-két napos állat. Azt egész élete során etetni kell,gondoskodni róla. Az ilyen átmeneti megoldások hosszútávon nem vezetnek túl jóra a fenn említett okok miatt.

Remélem megérted a gondolatmenetemet.

Örülök, hogy szereted és támogatod az állatvédelmet, de számolni kell azzal is, amit leírtam. Nem lázongani kell, hanem cselekedni.

2015. máj. 12. 02:22
 2/3 A kérdező kommentje:

Szia!

Egyetértek a gondolatmeneteddel, de nekem egyáltalán nem ez volt a célom, és még csak nem is hasonló. Nem "amatőrként" vagy "hobbiként" szeretnék az állatvédelemmel foglalkozni, hanem a tanulmányaimat szeretném úgy alakítani, hogy alkalmas legyen erre a célra. Kriminológián pl. az állatvédelemmel kapcsolatos büntetőjog, valamint több nyelven beszélek, és nem tudom, a tudásomat hogyan kamatoztathatnám, ha én az állatokon szeretnék segíteni.

Nem tudom, érted-e, hogy mi a célom, mert abszolút nem az, hogy ételt hordjak ki az út közepére a kóbor állatoknak (ami egyébként tényleg hatalmas baklövés).

Ha valakinek van ötlete, kérem írjon!

2015. máj. 12. 09:59
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia.

Tudomásom szerint nincs ilyen munka úgy, hogy meg is élj belőle.(nagy bánatomra egyébként, én is veled egyidős vagyok, és hobbi szinten foglalkozom állatvédelemmel)

Ha esetleg érdekel a jog, akkor lehet szakosodni állatvédelmi/környezetvédelmi jogásznak.

Esetleg, ha nagyon jó munkád lesz, és pénzügyileg belefér, alapíthatsz menhelyet, állatvédelmi szervezetet, de ehhez nem kevés tőke kell, hisz nonprofit szervezet. Illetve sok időt is igényel, és ismerettséget, akik segítenek neked.

Illetve a menhelyi önkéntesség mellett foglalkozhatsz ideiglenes befogadással, én sokáig csináltam, nagyon szerettem, persze mindig sírás lett a vége, mikor a kis védenc új helyre került.

2015. máj. 12. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!