Farkas, vagy németjuhász volt? Van okom félni? Mit tegyek?
bocsi a helyesírási hibákért:
*erdő
*igazán
Biztos,hogy kutya volt,nem kell félni:)
Egyébként nem valószínű,hogy neked támad.Ahhoz szerintem nagyon idegi roncsnak kell lennie+veszélyben éreznie magát.Egyszerűen kerüld ki..
Sajnos nálunk is rengeteg az ilyen jellegű kóbor kutya,és megmondom őszintén,hogy volt olyan,amikor én is inkább "menekülőre fogtam" a dolgot.De akkor se futottunk,csak egy gyors hátraarc,és elfordultunk az első mellékutcára.(mondjuk még messze volt a kutya,úgyhogy szerintem észre se vett minket.)
De már olyan is volt,hogy a tér! közepén két kutya bekerített minket(az egyik kicsi,a másik a közepestől kicsit nagyobb,és annak is nagy bundája volt,ilyen farkaskutya keverék feelinges)és köröztek körülöttünk,meg ugattak.Hát én kapásból berángattam az enyémet a hátam mögé(mivel egy szoba kutyáról van szó,esélye nem lett volna)És úgy,hogy szembe voltam a nagyobb kutyával nyugodtan elindultam a másik irányba,amikor meg közeledni próbált erélyesen rászóltam,meg felé dobbantottam,és így leszálltak rólunk egy idő után.(mondjuk szerencsére én ilyenkor baromira bepipulok,és agyon is rugdosnám azt a kutyát,ha az enyémet bántani akarja)De a lényeg,hogy inkább szájuk van szerintem,ők is félnek,hogy lesérülnek.Ok nélkül nem fognak támadni.
Szerintem olyan saarloosi farkaskutya lehetett.Bevallom nagyon megijedtem.Mostanság itt is sk a kóbor kutya.De inkább nagytesűek.pl:
Pitbull
Viselkedj természetesen, ez a legfontosabb. Kikerulheted de ne hirtelen. Figyeld a jeleket amiket a kutya kuld feléd. Ha támad ne hátrálj hanem maradj egy helyben és maradj nyugodt, ott fog hagyni. Ha viszont minden kotel szakad és esetleg tobben vannak és tényleg tamadnak, fekudj a foldre arccal lefele.
Velem még nem tortént ilyesmi, vagyis a kutyámra támadott már `kóbor` kutya, de sikerult elzavarnom.
Ez még segithet: [link]
Milyen i dió ta tanácsok. Ha támad és lefekszel, véged. Föl a fára, valamire, amin magasan vagy, és nem ér el. Ha nincs gázspray-d, vigyél magaddal egy felhajtógázas rovarirtót, és fújd a képébe, ha támad.
Ha nem támad, akkor csak sétálj tovább, ahogy ma is.
Szerencsére ma nem találkoztam vele.De érdekel a téma,mert rohadt sok kutya van az utcákon.Hát igazából ha elgondolkozok akkor ezt tenném:
-Elspirtelek,és ha még mindig követ,akkor továb futok a legközelebbi fára,vagy akár mire amire fel tudok mászni..:D
biztos ami biztos ne félj (ha találkozol vele)
mert akkor meg támad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!