Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Mit tudok tenni, ha valaki a...

Mit tudok tenni, ha valaki a kertszomszédok közül sörétessel lövi a verebeket/galambokat?

Figyelt kérdés
Tegnap sokat voltam kint a kutyáimmal az udvaron a jó idő miatt. A hátsó kertszomszédunkban van egy "baromfiudvar" szörnyű tartásmódban. Legalább 40-en vannak olyan 30nm-en és havonta ha egyszer ki van takarítva, ól nincsen nekik... Ugye nincs etető sem meg ilyesmi, a földre van kiszórva csak minden és rájárnak a verebek is. Hallottam ahogy éppen valaki lövi őket sörétessel és már nagyon megfogyatkoztak szegények, kora ősszel rengeteg fióka pusztult el, gondolom emiatt. Hogyan tudnék nekik segíteni? Hogyan tudnám kideríteni ki lövi őket? Ellene tudok tenni valamit?

2014. dec. 20. 19:35
 1/2 anonim válasza:
17%
Hívd oda a greenpeace-t.
2014. dec. 21. 14:56
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Ha valóban sörétes fegyverrel lövik őket akkor simán feljelentheted illegális fegyverhasználat miatt. Ugyanis a vadászati törvény kimondja, hogy vadászfegyvert csak vadászat alkalmával, vadászterületen lehet használni. De itt szerintem légpuskával lövöldözhetnek. A sörétes az visz mindent ami előtte van, még a tyúkokat is ha közéjük lőnek vele.

De így is bejelentheted őket, vagy szólhatsz az állatvédőknek. A veréb amúgy védett állat, ritkítani is csak engedéllyel lehet.

2014. dec. 22. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!