Mennyi patkányméreg kell ahhoz hogy megöljön egy nagyobb méretű kutyát? Nem az amire gondoltok!
Szóval falun lakok :D. és mostanában a cigányok azzal szórakoznak hogy patkánymérget dobálták be a kapun a kutyáknak :'(
Ezért lennék rá kíváncsi.
Ige van a májban is de az csekély, főleg egy nagyobb testű kutyánál. Menj el a patikába, és vegyél K vitamint. Recept nélkül lehet kapni. Majd megkérdezed az állatorvost, hogy vészhelyzet esetén mennyit és mennyi ideig adjad neki. Ennyire egyszerű az egész.
Nálunk pl soha senki nem akar bejönni mert bent vannak a kutyák velünk. Lemérgezni leszúrni senki nem tudja őket. Vannak fent álkamerák az udvaron, és ki van írva ez a kapura a harapős kutya tábla alatt. Persze senki nem tudja hogy ezek a kamerák nem működnek. A vagyonvédelemben nagyon fontos az hogy mindig navyobbnak kell tünni mint ami valójában vagy. Nagy a visszatartó ereje. :-)
Tanítsd be a kutyit, hogy ne a mérget, hanem azt egye meg, aki adni akarja neki. Bár talán azok még mérgezőbbek.
Egyébként támogatom én is azt az elképzelést, hogy elsősorban a kutya viselkedését kell nagyon figyelned, másodsorban pedig tanítanod, hogy ne fogadjon el idegentől kaját. Szerintem badarság a sok vitaminbevitel, mert hiába erős az immunrendszer ha a méreg a létfontosságú szerveket támadja meg. Viszont ártani nem árt a vitamin.
Egyébként én vidékről (kisvárosból) költöztem fel Pestre, egy Shi-Tzu-val (7 éves) és egy Staffi-Pit keverékkel (3 éves). Ott nem volt divat a kutyák-macskák mérgezése (bár volt pár elszórt példa rá), itt Pesten viszont szinte minden nap hallani, hogy ha nem is megmérgezni, de pl szöggel telerakott húscafatokat akartak adni egy kutyusnak/macskának.
Én több éves kínzásnak vetném alá az ilyen állatkínzókat, nem pedig felfüggesztettet adnék nekik...
,,Szerintem badarság a sok vitaminbevitel, mert hiába erős az immunrendszer ha a méreg a létfontosságú szerveket támadja meg.''
Ekkora ostobaságot ritkán olvasni! XD
Kicsit olvass utána mi az ellenszere a patkányméregnek! De még a méreg dobozán is fel van tüntetve a K vitamin. Megsúgom neked hogy a doki is azt adja a plusz ,, koktélon'x kívül mert ez az ELLENSZERE!!!
Senki nem írta hogy a tünetmentes kutyát ezzel kéne tömni.......
Gondold végig mit írsz, és csak azután írj..
Talán MINDEN méregnek K-vitamin a semlegesítője?
Főleg úgy, hogy sok mostani méregben vérhígító is van, amit ha K-vitaminnal kezelsz, konkrétan olyan, mintha tüzet benzinnel oltanál.
Mit gondolsz, akiket agyérinfarktussal kezelnek, az miért nem fogyaszthat K-vitamin tartalmú készítményt?
De sebaj, ehhez nincs további hozzáfűzni valóm, ráadásul offolni sem nagyon szeretnék.
''Talán MINDEN méregnek K-vitamin a semlegesítője?''
Talán a kérdésben PATKÁNYMÉREG volt kiírva???
Hallod te értelmezed a szöveveget amit olvasol? Nekem nem úgy tűnik....... Konkrétan patkányméreg van kiírva és patkányméregre válaszoltam.
És egy kis olvasni való hogy tisztába tegyük a dolgokat.
Mivel egerek, patkányok és egyéb rágcsálók kiirtására használják, számos patkányirtó tartalmaz véralvadásgátlót. Miután az állatok lenyelik, ezek a véralvadásgátlók lerakódnak a májban, ahol megakadályozzák az alvadási faktorok normál szintézisét. Négy általános aktív összetevő a véralvadásgátló patkányirtókban: a dikumarol, difacinon, brodifakum és bromadiolon. Kiderítettük, hogy a méreg, melyből Bubu ehetett dikumarolt tartalmazott, más néven warfarint.
Bár még csak gyanítottuk, hogy méreggel érintkezhetett, tüneteiből és kórtörténetéből kifolyólag azonnal folyadékos és K-vitaminos injekcióval kezeltük.''
,, Néhány hasonló irtószer, mint a dikumarol, csak rövid ideig aktív a szervezetben. Más mérgek 4-6 hétig is megmaradnak a szervezetben, ami a kezelés meghosszabbítását jelenti.''
És ezt csak a google dobta ki. Nem kellett sokáig keresgélnem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!