Az Atev Fehérjefeldolgozó Zrt a cicámból macskatápot csinált?
Nekünk tavaly szinte ilyen meleg időben (na nem ennyire, de mégis meleg volt) halt meg a beteg macskánk, és alig feküdt ott a földön, már jöttek rá a legyek. Nagyon dühítő volt. Mármint hogy szegény halott állatkánk, és még a sírját se kezdtük ásni, a legyek már ott voltak... Eltemettük hamar. Míg én sírt ástam, a család a legyeket zavarta el róla... :-(
Na most ha ráadásul a te macskádat el is ütötték, biztosan nyílt sérülése is lehetett, arra a szemét legyek még jobban szagot kapnak ilyen időben, és rögtön beköpik petével. Az is borzasztó látvány.
Hát ettől függetlenül én biztosan nem vitettem volna el, ha biztosan tudom, hogy a szomszéd macskája. Inkább alaposan letakartam volna, hogy ne férjenek hozzá legyek és másnap reggelig vártam volna, addig hátha hazajönnek...
De egyrészt vannak, akik egyből intézkednek, ha nem a saját ügyük, akkor is...
Másrészt az is benne lehet, hogy talán túl rémisztőnek találta a látványt, és jobbnak találta, ha rögtön elviteti, mert már úgysem kelthető életre és legalább ti nem szembesültök vele, megmarad szépen az emlékezetetekben. (Bár ezzel ellentmond, hogy lefotózta. Meg is mutatta a képet? Vagy rákérdezett, hogy akarjátok-e látni?)
Továbbá az nem merült fel benne, hogy ti inkább elásnátok a kertben... Elástátok volna? Van aki attól iszonyodik.
Az ATEV állati fehérjelisztet és zsírport készít. A kutya- és macskaeledel gyártó cégek mind vevői, szóval igen, kerül bizonyos százalékban a tápokba.
De másra is alkalmasak. Pl a zsírpor kozmetikumokba is kerül, hogy pontosan mibe, azt nem tudnám megmondani.
Sajnálom, hogy ez történt.
Részvétem!
Emlékezz arra, amikor még élt, és mielőtt újra macskát fogadtok be, oldjátok meg, hogy ne szökhessen ki! Macskabiztos kerítés... Mindent lehet, csak akarni kell!
Nem egyáltalán nem készítenek belőle tápot, mivel háziállat ezért Soltra kerül, mint ' es kategóriájú különösen veszélyes állati melléktermék, illetve hulladék, ott pedig megfelelő eljárással kivonják a tetemből a zsírt, amelyből úgynevezett technikai állati zsírt állítanak elő, úgynveztt "száraz" módszerrel. Ha érdekel akkor tudom részletezni... (A technikai állati zsír a vegyiparban, mosószeriparban, valamint biodízel gyártásra használható fel.)
a többi rész vagy húspépként biogáz erőműben való égetésre kerül, vagy pedig helyben elégetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!