Az állatoknak van szabad akaratuk? Beleegyeznének-e abba hogy az emberek megegyék őket?
Az ember nem válogat.
Sőt!
Az ember az egyetlen olyan élőlény amelyik tudatosan issza más emlős tejét. :-D
Egyik saját alapelvem: Indulj ki magadból. Képzeld magad a másik helyébe. Így a legtöbb hasonló kérdésre megvan a válasz.
Az állatok nagy része hihetetlenül értelmes. Tévhitnek és hibának tartom, ha lenézik őket. Ahogy előző hozzászóló is írta, az ember is egyfajta állat. Abban sem vagyok biztos, hogy néhány ember értelmi szintje felette állna egy varjúnak. A delfinekről, cetekről, fókákról nem is beszélve.
A húsevés szükségszerűen kialakult, és nagyon fontos része a táplálékláncnak. Ennek vannak a legpozitívabb egyenlege: nyert energia/befektetett energia.
Az is egy érdekes téma, hogy a részben vagy teljesen húsevő fajok, egyrészt nagyon gyors fajfejlődést produkáltak, másrészt jellemzően értelmesebbek/okosabbak is, mint növényevő társaik.
Nagyon kíváncsi lennék mit hallanánk, ha sikerülne közös kommunikációs csatornát találni néhány állattal.
Úgy gondolom meglepetés lenne és talán megkérdejeleződne az ember felsőbbrendűségbe vetett hite.
Ui: én sem tudnám elképzelni az életem húsevés nélkül, csak leírtam a gondolataim. Jó téma.
Vizsgálatok, kutatások bizonyítják, hogy a növények is éreznek!
Sőt igyekeznek "menekülni", odébb húzódni a fájdalom, kellemetlenség elől!
Akkor most ne együnk paradicsomot vagy kenyeret?
Ugyanis egyeseknek sikerült teljesen leállni az evéssel...
Különös ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!