Honnan tudom, hogy kutyaszaporítóval van dolgom?
Túl olcsó a kutyus.
Menj oda, és nézd meg, milyenek a körülmények. AZt hiszem, ez egyértelmű. És kérdezz.
Köszönöm a válaszod :)
Mi számít túl olcsónak? A mai világban ezek az árak már nagyon különböznek, láttam már 2-300 ezer forintért is kutyát, de 35,000 Ft-ért is... Az ennél még olcsóbb házi kedvencekre gondolsz?
Ha véletlen nekem nincs olyan sok pénzem, akkor örülök az olcsóbb alternatívának is. Nyílván a körülmények elárulnak egyfajta tartást magatartást, de pont emiatt kérdeztem, nem szeretnék olyan helyre menni, ahol szörnyű dolgokat láthatok!
A tenyésztő érdeklődik felőled, hogy milyen körülmények közt és hol tartanád a kutyust. Szerződést köt veled, oltva, féregtelenítve és törzskönyvvel adja oda a kölyköt.
Általában 80-100 ezertől kezdődnek a tenyésztői árak.
Köszönöm a linket is!
A link szerint bizonyos fajtájú kutyákat a szaporítók 80-90 ezer forintért lehet átvenni. Feltételezem ez függ a kutya tipusától is. Én például azért vásároltam házi kedvencet már egyszer mert egyszerűen csak imádom a kutyákat :) versenyre és továbbtenyészteni nem akarom. Ezért számomra a tenyésztő/szaporító 35,000 Ft-ért oda adta az egyébként kis méretű kutyit. Viszont fajtiszta és teljesen rendben van azóta is. Emelett a körülmények is rendben voltak.
Nem minden tenyésztő ír szerződést. Még neves tenyésztők közül is vannak, akik akkor írnak, ha tenyésztésre, kiállításra, vagy éppen sportra vesz valaki kutyát. Egy családi kedvencnek eladott , az alom nem a legjobban sikerült kutyájának van, aki nem ír szerződést.
Az, hogy itt leírják a tenyésztő ismérveit, nem azt jelenti, hogy minden tenyésztő olyan is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!