Hogyan lehet a kullancsokat megelozni?
Megelőzésre lehet kapni többféle spot on (rácsepegtetős) készítményt, illetve különféle nyakörveket. Ezek egyébként nem csak kullancs által okozott fertőzés ellen, hanem bolha ellen is védenek, persze egyiknél sem lehet 100%-os eredményre számítani.
Kiszedni pedig csipesszel célszerű, viszont a potrohot semmiképpen sem szabad megnyomni. A kullancs fejtora (ami a kutya bőrébe van nagyrészt fúródva) tövénél kell csipesszel megfogni, és lassan kihúzni.
Persze léteznek egyéb praktikák, ha nincs csipesz. Pl cérnaszálat ráhurkolni a kullancs feje köré,és azzal kihúzni. De szerintem érdemes beszerezni egy csipeszt.
A kullancsot eltávolítás után érdemes elégetni.
Amikor a mi kutyánk kullancsos volt akkor az állatorvos egy direkt erre a célra szánt csipesszel szedte ki őket a kutyusból. Azóta mi is vettünk otthonra.A neten lehet rendelni 800ft-ért.
Ja igen és az állatorvos egy tál vizbe rakta a kiszedett élősködőket.
Én sem körülményeskedek. Megfogom a kullancsot a mutató és a hüvelyk ujjammal és kitekerem egy pillanat alatt. Nem kell nekem se csipesz, se cérna, semmi az égadta világon.
Idáig már sok kutyából több százat szedtem ki kézzel.
Csipesszel még a mai napig sem fejezném be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!