Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Mennyi az esélye hogy élnek...

Ghost12 kérdése:

Mennyi az esélye hogy élnek még blue xerces-ek?

Figyelt kérdés
Sajnos wikipédián sőt sehol sem találtam róla magyar nyelven dolgokat lécci küldjetek ilyen honlapokat ahol legalább írnak róla.
2013. nov. 25. 17:42
 1/6 anonim ***** válasza:

azt nem tudom.

de az északi-szigeti takahe lehet érdekesebb.

ez az egykoron Új-Zélandon élt madár 1898-ban pusztult ki, nem meglepő, az ember miatt. Viszont az általános takehét, ami délen él még ma is kb. 500 példánnyal, egyszer 28, majd egyszer 50 évig hitték kihaltnak, majd mindkétszer kiderült, hogy tévedtek. Nos ezek alapján az északi-szigeti takahe azért is valószínű még, hogy fennmaradhatott egy-két populációja, mert míg a déli-szigeti után sok expedíciót indítottak, addig az északi után csak elég keveset.

bocs, hogy nem a kérdésre válaszoltam, de gondoltam egyszer ez a kérdés is sorra kerül, az északi tekahéről :)

2013. nov. 25. 20:59
 2/6 anonim ***** válasza:

erre gondolsz?

[link]

2013. nov. 26. 17:07
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönö mindenkinek hogy válaszolt még ha az 1 nem is a kérdésemre de nagyon sok mindent megtudtam belőle. ".nak is köszönöm ezt a pillangot láttam de akkor miért írták rá azt hogy kihalt na mindegy köszi mindenkinek aki írt és még írjatok
2013. nov. 26. 17:34
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Boglárkából sok alfaj van, amit belinkeltem az a közönséges boglárka. Lehet hogy amire te gondolsz az tényleg kihalt.Mondjuk a boglárka egy alfaja.
2013. nov. 26. 17:37
 5/6 anonim ***** válasza:
lehet én tévedek, de amit a második válaszoló belinkelt egy másik pillangófaj, hasonlít rá, de attól még külön faj a kettő.
2013. nov. 26. 17:39
 6/6 A kérdező kommentje:
de az a pilangó faj Észak Amerikában élt. De akkor is baj hogy a magyar wikipédián sőt még a neten sincs róla semmi magyarul
2013. nov. 26. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!