Szerintetek madagaszkáron és Uj-Zélandon mennyi felfedezetlen faj él?
Mindkét helyet pusztítja az ember, egyre kevesebb érintetlen rész marad, ám még így is mindkét ország tele van ismeretlen helyekkel, főleg Új-Zéland a rengeteg hegységével. Ezeknek a hegyeknek az élővilágáról rendkívűl keveset tudunk, itt rengeteg felfedezetlen madár él. A kiterjedt erdőségeken pedig sok új hüllő, kétéltű valamint hal faj vár felfedezésre. Én még új pingvin vagy fókafajt is eltudok képzelni. Emlősök tekintetében ugye csak denevérfajok jöhetnek szóba és Új-Zélandon sok a barlangrendszer talán ott is élhetnek ismeretlen állatfajok. A moa már elvileg kihalt, de sok bejelentés érkezett. Asszem már tettél fel róla itt kérdést.
Madagaszkár keleti oldala óriási erdőségekből áll, van itt esőerdő, tüskéserdők stb. Az ország élővilága Új-Zélandéhoz hasonlóan egyedi. Élnek itt ún. félmajmok, kígyók, cibetmacskák, leguánok, békák stb. Simán eltudok képzelni itt még sok ismeretlen kis termetű hüllőfajokat, ám nagy méretű,világszenzációt keltő felfedezést már nehezebben, az inkább Új-Zélandon. Talán egy új makifaj lehetne az vagy új tanrekféle. A csúcsragadozó ott a fossza, más ragadozó nagyon nincs is, tehát sok faj alakult ki, gazdag a hely élővilága, ám sajnos az erdőirtás veszélyezteti. Talán az Isalo Nemzeti Park az egyik utolsó érintetlen hely ott. Kriptidként innen az emberevő óriásfa ugrik csak be meg valami víziló féle, de a nevét nem tudom.
Összességében talán Új-Zélandról várható nagyobb felfedezés, de én inkább a Tibeti, Amazonasi, Kongói, Távol-Kelet Ázsiai vagy a végtelen tengerek mélyére gondolok titokzatosabb helyekként.
Ha felfedezetlenek, akkor nyilván nem tudhatjuk, hiszen felfedezetlen.
Tény, hogy még ma is találtak Észak-Amerikában lilás árnyalatú bundával kistestű medvefajtát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!