Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Elakarják venni tőlem a kutyám?

Zeusz4 kérdése:

Elakarják venni tőlem a kutyám?

Figyelt kérdés
Amostani kutyám tegnap át ment a szomszédba és meg akarta verni a szomszéd kistestű kutyáját de nem történt semmi,régenn a másik kutyám(aki azóta meghalt)egyszer elverte ennek a szomszédnak ezt a kis kutyáját,amit én kárpótolni akartam avval hogy kifizetem az orvost de nem hagyták,tegnap megfenyegetek hogy rám hívják a hatóságot mert egy vérszomjas harci kutya,amstaff.keverék de az embereket gyerekeket szereti,eddig megkötve volt soha nem ment át (átmenni is azért bírt mert a szomszéd ők lebontoták az eredeti kerítést és nem jól csinálták vissza ,lehet valami baja a kutyámnak ez miatt?
2013. szept. 27. 17:09
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Nem erről van szó időközben a kerítést meg csináltam. De nem udom azt tudjátok-e hogy ha van egy házad annak a bal oldali oldalát neked kell rendbe tenned vagyis ha éppen ő szétbontotta anno ,akkor azt neki kellene meg csinálni úgy ahogy eredeti állapotában volt.
2013. szept. 27. 17:36
 12/18 A kérdező kommentje:
33éves vagyok és azóta élek itt ahol most,kutyáim is voltak mindíg és soha ilyen gondom nem volt,3év alatt amióta ők ide költöztek 2szer fordúlt elő SAJNOS.
2013. szept. 27. 17:40
 13/18 anonim ***** válasza:

Amit írsz, így van, hogy a bal oldali kerítés a szomszédodé.

Te is bejelentheted, hogy nem tesz eleget a kötelezettségének, és nem csináltatja meg.

A kutyádat viszont neked kell úgy tartanod, hogy se átmenni, se átharapni ne tudjon. Ez természetesen rá is vonatkozik, az övé sem mászkálhat nálatok.

Szóval, ha ő pl. megcsinálja a kerítést, de az nem akadály a te kutyádnak, akkor te vagy a felelős, akármelyik oldalon is áll az a kerítés.

Villanypásztor, vagy egy saját, meglévő, kutyabiztos kerítés a meglévő mellé akár, megoldás lehetne.

2013. szept. 27. 21:26
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Akárcsak az ellőttem író, én is csak ismételni tudom.

Igen, abban igazad van, hogy a bal oldali kerítés mindig a szomszéd dolga. Szólnod kellett volna hogy csinálják meg rendesen. Ha nem csinálják, akkor az önkormányzatnál panaszt kellett volna tenned.

Azt írod hogy a kutyád átment a szomszédba és majdnem megvert egy kiskutyát. A te kutyád amstaff.keverék.. Az ilyen nem "megver" egy kiskutyát, hanem egy harapással ki nyírja.. Nem kell szépíteni.. A harci ösztön minden kutyában benne van. csak a szerencsén múlott hogy semmi nem történt.

De ennek ellenére, én megértem a szomszédot, mert már korábban történt ilyen incidens, igaz másik kutyával.

Most mérgesek, és elegük lett, hogy már másodjára éri őket ilyen meglepetés. Gondolom már nem merik csak úgy kiengedni a saját kertjükbe a kiskutyájukat.

Igaz, nem történt tragédia, de ettől függetlenül igenis panaszt tehetnek, hogy ez már máskor is előfordult, és nem vagy képes a kutyádat a saját területén tartani, így veszélyt jelent számukra. Olyan panasszal is élhetnek, hogy jelenleg 3 kutya van nálad, (hiába 2 ideiglenesen befogadott, de ott vannak).. Ha komolyan ráfekszenek a szomszédék erre, akkor kimehetnek hozzád ellenőrzésre, mert én úgy tudom, hogy jelenteni kell ha több kutya van a háznál.. Szóval akár hivatalból "körbe szaglászhatnak"..

Elvinni nem fogják a kutyádat, de finoman megkérnek hogy figyelj jobban a kutyáidra, mert ha legközelebb átmegy a szomszédba, és megtámadja ne adj isten a kiskutyát, akkor a szomszéd nyugodt szívvel feljelenthet téged..

Ha igazi kőbunkó a szomszédod, akkor gyanítom ,hogy nyugodt szívvel agyon is ütné a kutyádat egy vascsővel. A kutyád érdekében ajánlom, hogy tanítsd meg rá, hogy ne menjen a szomszédba át.. Ha kell csináld meg te a kerítést, és hajtsd be a szomszédokon az összeget..

2013. szept. 27. 21:48
 15/18 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az utólsó 2 választ,én tisztába vagyok ezzekell a dolgokkal és már plusz kerítést raktam oda ahol szerintem a kutyám át mehetett természetesen a felelőséget is válalom de nem szeretném ha elvinnék a kutyámat a szomszédom meg hazudik is olyan dolgokról amik nem igazak.
2013. szept. 28. 09:52
 16/18 A kérdező kommentje:
A másik két kutya nem Amstaff. keverékek nem nagytestűek és ők be vannak zárva kennelbe de szukák és nem zárhatom össze a kannal (aki át ment a szomszédba),és ő sem volt eddig szabadon de keletkezett 1 tályog a nyakán és muszály volt elengednem mert a nyakörv állandóan piszkálta a sebet,még gyógyulóban van a seb.
2013. szept. 28. 09:55
 17/18 anonim ***** válasza:

Nos, ha a másik kutyán nem látszódnak olyan sérülések, amit egy másik kutya okozott, akkor nem vihetik el. Semmivel sem tudják alátámasztani a vádjukat, vagyis nincs rá bizonyíték, az ő szavuk meg nem nagyon számít, ha csak más ember nem látta azt, hogy megharapta a szomszéd kutyát.

Ne izgulj, nem vihetik el, de én a helyedben szólnék nekik, hogy tegyék helyre azt a kerítést. Ha nem hajlandóak, akkor ajánld fel a segítséged, nehogy valami baj legyen abból, hogy átmegy a kutyád, mert az ilyen balhés emberek mindenre képesek!

2013. szept. 30. 20:06
 18/18 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm az utólsó választ,semmit nem csinált a kutyám senkinek nem okozott sérűlést és mit utóbb kiderűlt ,igazz az én kutyám ment át de a kicsi támadta,az enyém nem!
2013. okt. 2. 07:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!