Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Állatmentő, aki TÉNYLEG kijön...

Állatmentő, aki TÉNYLEG kijön házhoz baj esetén?

Figyelt kérdés

A mai napon a kutyám nagyon durva rohamot kapott alvás közben (epilepsziás rohamnak könyvelte el később az orvos), mondhatni újra kellett élesztenem. Nagy nehezen magához tért, de teljesen meg volt őrülve, üvöltözött, szaladhatnékja volt, látását elvesztette.

Rögtön kerestem állatmentőket, akik ELVILEG bárhova kijönnek Budapesten belül. Na most sorra hívtam az összeset, de egyik sem jött ki, mindig volt valami kifogás. Most nem ő van ügyeletben, hanem xy, akinek megadhatja a számát. Most a város másik végén van és nem tud jönni. Csak 2 óra múlva tudna jönni. Csak rendelési időn kívül tud jönni (?!). Stb, stb, kb. mindegyik lekoptatott.

KÉRDÉS: LÉTEZIK-E OLYAN ÁLLATMENTŐ SZOLGÁLAT, AMELYIK VALÓBAN KIJÖN RÖVID IDŐN BELÜL, HA HÍVOM ŐKET? Főleg olyanoktól várom a választ, akik már igénybe is vették.

Okoskodó válaszokat nem kérek, köszönöm.

2013. szept. 19. 22:19
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Na az se semmi! Ez a betegküldözgetés is vérlázító egyébként...
2013. szept. 20. 00:14
 12/22 anonim ***** válasza:
49%

szia, érdeklődnék hogy mit takarszerinted az állatvédő fogalma.

én ismerek elkötelezett állatvédőket, mást sem csinálnak mint szedik be a kidobott, kínzott állatokat stb.

de olyanról, hogy házhoz kimenjen RENDELÉSRE?nem is értem, taxira gondoltál aki elvisz az orvoshoz? Vagy minek állatvédő a kutyádnak?

MInden állatvédő megjegyzem magánember, aki munkaidőn túl, ingyen saját idejéből pénzéből próbálja menteni az árvákat.

De ha egy kutya rosszul van otthon, akkor nem állatmentő kell, hanem állatorvosi ügyelet, Lehet úti állatkórház, az nonstop.

2013. szept. 20. 08:11
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

vagy állatorvosra gondoltál aki kijön éjjel?sajnos az a legritkább, neked kell eljutni a kórházig..talán egy állattaxiról hallottam, ahol direkt állatok szállítására szakosodtak.

illetve egy ilyet találtam Budapesten: [link]

2013. szept. 20. 08:14
 14/22 A kérdező kommentje:

Nem állatVÉDŐT írtam, hanem állatMENTŐT. És MENTŐRE gondoltam, akit felhívok mondjuk napközben akármikor és rövid időn belül kijön egy olyan kocsival, ami állatszállításra alkalmas, szükség esetén meg ad valami sürgősségi ellátást a kutyának, mint az emberi mentőknél is. Pl. ha vérzik az állat, elállítja, hogy szállítható legyen vagy ilyesmi (ha én mondjuk nem tudom, hogyan kell).

Mert pl. a kutyával, amiből csorog a vér, nem biztos, hogy be engednek ülni egy taxiba. Most is hívtam taxit és kapásból elfelejtették küldeni, vártam 20 percet az ígért 6 helyett, aztán hívtam másikat, az ki is jött pillanatokon belül.

Egyébként a Lehel útra vittem. Petmobilt hívtam, inkább nem is írok semmit róla...

2013. szept. 20. 13:44
 15/22 anonim ***** válasza:
93%

Hát nézd,én migrénes fejgörcsöt kaptam,felhívtam a mentőket,majd kérdezték hol lakom és közölték,hogy a legjobb lenne (mindezt hajnalban,szóval éjszakaik járnak) ha felülnék egy buszra (bkv) és elmennék a kórházba.

JA és előtte megkérdezték,van-e bkv bérletem...??

A pofám leszakadt,alig tudtam megmozdulni,remegtem,szó szerint görcsölt az egész agyam,és azt kaptam,hogy bkv-zak be.

Egy ilyen humán egészségügy mellett,.....most őszintén...szerinted ki fog rohanni a kutyához???

Félre ne érts,megértelek,sőt...nekem is van kutyám,jó magam is segítek ahol tudok,de egyszerűen nem tart még ott kis hazánk,hogy az embereket megfelelően ellássák..nemhogy a kutyákat.

Igazad van,nagy részben...de nem éri meg ezen idegeskedni,mert jobb még biztos nem lesz,és csak energiát pazarolsz rá.

Legközelebb,én a helyedben egy dokit hívnék (addig próbálkozva folyamatosan még valamelyik ki nem jön).Mondjuk számomra vérlázítóbb,hogy egy ÁLLATORVOS, aki ORVOS azt mondja,hogy nem jön ki,meg egyéb kifogás.

De sajnos ebből is van.

2013. szept. 21. 23:53
 16/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ. Azért ez durva...Éjjel szállj fel bkv járatra, közben hátha összeesel, kirabolnak, kinyírnak. Biztató.

Igazából én már semmi jóra nem számítok, ha legközelebb ilyen van, ugyanígy kezelésbe veszem a kutyát meg gyorsan ható nyugtatót is kiváltottam (nem szájon át beadandót...), aztán utána ugyanígy befuvarozom a kórházba.

Azért írtam ki a kérdést, hogy ha valaki úgy jár mint én, hátha könnyebben talál egy valóban elérhető állatmentőt, de hát, mint kiderült nincs ilyen.... (Én is kerestem rögtön itt GYIK-en, hátha..)

Leírom, hogy a rohamnál mit csináltam, hátha valakinek hasznára válik....

Kutya remegni kezdett, szájzárat kapott, beszürkült és hátracsúszott a nyelve, begörcsölt majd elernyedt és nem lélegzett.

Kinyitottam a száját résnyire, amennyire tudtam, ujjammal lenyúltam a torkán és félrehúztam/kihúztam a nyelvét, közben dörzsöltem és erősen paskoltam az oldalát, emlékeim szerint fel is emeltem, hogy lefelé legyen a feje... Elkezdett szelelni a légcsöve,de aztán habzani kezdett a szája,orra úgyhogy összezártam a száját és gyorsan kiszipkáztam a trutyit az orrán keresztül, így: [link]

Párszor ezt elismételtem és utána rögtön éledezni kezdett, 2-3 percen belül már lábra is állt.

Elvileg fújni kell az orrukba ilyenkor, de mivel habzott a szája, csak erre tudtam gondolni és szerencsére bejött :/

2013. szept. 22. 00:55
 17/22 Valletta ***** válasza:
100%
Nem értem, miért állatmentő szolgálattól akarsz segítséget kapni, amikor ehhez orvosra lenne szükség. Budapesten belül nem egy nagy dolog fogni egy taxit vagy felülni a BKV-ra - igen, habzó szájú kutyával is, mert hogy gondolom az állat egészsége a lényeg, nem pedig az, hogy furcsán néznek rád az emberek. Nem arra vannak az állatvédők, hogy a gazdás kutyákat orvoshoz szállítsák. Van millió állatorvos Budapesten, nem kettőt kell felhívni, hanem húszat, mindez elintézhető 15 percen belül.
2013. szept. 22. 12:47
 18/22 A kérdező kommentje:

"Okoskodó válaszokat nem kérek, köszönöm."

Ha nem tudsz érdemben válaszolni a kérdésre, inkább ne is írj semmit.

2013. szept. 22. 20:07
 19/22 anonim ***** válasza:

Állatmentő az nem olyan mentő mint a mentőautó.

Az állatmentő az az aki kimegy a helyszínre és elhozza mondjuk a halálán lévő kutyát, vagy akik a menhelyen dolgoznak.

Egyébként jól csináltad, legalább is ha túlélte akkor egyértelműen. Ha tanultál elsősegélyt akkor gondolom hasonlóan kéne mint embernél.

2013. szept. 22. 21:01
 20/22 anonim ***** válasza:
[link] telóról vagyok, de szerintem így is behozza. Még linkelek, de azért keresgélj.
2013. okt. 1. 01:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!