Mit tegyek ez borzalmas élmény volt?
Ha felveszel engedely nelkul valakit videora vagy csak lefenykepezed akkor megserted a szemelyisegi jogait es ezert feljelentset tehet ellened.ugyhogy ezt nem ajanlanam.
De anit tehetsz hogy felveszed a kapcsolatot egy alapitvannyal es ok kivizsgaljak az ugyet es ok el is kobozhatjak a kutyat.mast nem tehetsz
Tehát ha én felvételt készítek, ahogy mondjuk egy ember megöl egy másik embert, én leszek a bűnös, amiért megsértettem a személyi jogait?
na ne már... -.-
Az hogy akarata ellenere felvetelt keszitesz rola azzal serted a szemelyi jogait.kerdezz ra a rendorsegen ha nem hiszed!!szerinted miert van annyi per mert lekozolnek fotot felvetelt engedely nelkul??
Ha gyilkossagot latsz akkor szemtanukent hozzaszolhatsz de meg a gyilkost sem fenykepezheted le.te sem orulnel neki ha a fenykeppel amit rolad csinal valaki csak ugy feljelentene.ilyet nem lehet.
Nincs kedvem ez ugyben tovabb magyarazni,ha erdekel nezz utana.
Ebben a kerdesben nem gyilkost akar videozni...
Nem a kerdesre valaszoltok...
A gyengebbek kedveert hogy tiszta legyen!
A PTK. 1954.evi IV.torveny VII.fejezeteben megtalaljatok!
-kepmassal,hangfelvetellel valo visszaeles ,engedely nelkuli nyilvanossagra hozatala
(kepmashoz,hangfelvezelhez valo jog serelme)
-kepmas,hangfelvetel engedely nelkuli felhasznalasa
(emberi meltosag serelme)
Nyilvanos esemenyrol,rendezvenyrol keszult felvetel engedely nelkul is feltolthetsz, amennyiben az abrazolas modja nem egyeni,tehat nem emelsz ki a tomegbol egy adott szemelyt,hanem a rendezvenyt pl. Koncertet akarsz bemutatni.
Akit megsertenek,kovetelheti:
-jogsertes birosagi megallapitasat
-jogserto eltiltasat tovabbi jogsertestol
-elegtetelt(nyilatkozat formajaban)
-karteritest
Szoval en maradnek a kerdezo helyeben alapitvany vagy allatvedo szervezet felkeresesevel!
Az eddigi valaszoloknak pedig a PTK olvasasat mielott ilyeneket irnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!