A környékünkön a nyílt utcán veri a kutyáját egy nő. Hogyan lehetne ez ellen fellépni?
szólj neki hogy feljelented. ha akadékoskodna, akkor:
ha valóban állatkínzásról van szó, jelentsd.
azt azért tudd, hogy az én kutyám életében nem kapott még egy igazi nyaklevest, mégis ha megemelem az újságpapírt, lapítva rohan ki a szobából. tényleg még a szél sem fújta meg a kutyát, egyszerűen félős, és ideggyenge. namost ha kint valaki azt látja, hogy hangosan valami miatt rászólok az ebre, és odafigyel valaki, annyit lát, hogy a kutya úgy lapít, mint akit egész életében vertek. aminek a töredéke sem igaz.
Azért tényleg nem mindegy, hogyan veri. Ha Budapest északi részén laksz, egy fekete hajú 60 kiló körüli nőről van szó, aki egy hatalmas majdnem 50 kilós fehér bulldoggal sétál, akkor magamra ismertem. És jelentem, a sz.revést én sem tolerálom, sőt, a kezem is eljár. De most a viccet félretéve, baromi könnyen szól bele a másik ember. Nekem is szóltak már az öregek, hogy miért bántom szegény állatot, majd ők jól rendőrt hívnak. Mindegyiknek elmondom, hogy oké, de előtte 2 napra kölcsönadom a kutyámat, aztán majd mindjárt nem akarnak rendőrt hívni. És azt hiszem, sokkal tisztább, ott helyben büntetni, mint hazamenni, és otthon, amikor már rég nem tudja a kutya, hogy miért kapja. Miután 20x szólok neki, ő is szokott egyet kapni, akár a seggére pórázzal, akár egy tockost.
Nyilván ha valaki minden ok nélkül bántja a kutyáját, akkor intézkedj, persze, de azért figyeld meg őket jobban. Aki azért tart kutyát, hogy verje, az nem viszi el sétálni, nem foglalkozik vele.
pórázzal SOHA nem ütjük meg a kutyát! ez egy alap dolog.
a nevelést meg nagyon sokan és nagyon sokszor összetévesztik a veréssel. Én is szigorú vagyok a kutyámmal, ha az utcán vagyunk, mert pl semmit nem szedhet fel, ha mégis, akkor én rákiabálok, hogy fúj, köpd ki, erre az esetek 95% ki is köpi, de pl ma amikor sétáltunk talált egy csontot, rászóltam, nem köpte ki, bevettem a két lábam közé, a térdemmel összeszorítottam, hogy ne tudjon ficánkolni, szétfeszítettem a száját, és kivettem a csontot, és utána kapott az orrára egy pöcköst, és ezt látta a házból egy vénasszony, aki mindenféle állatkínzónak lehordott, aztán felvilágosítottam, hogy ne szóljon bele, mert az, hogy az ő kutyája előttem kapta meg a lábát, mert odébb taszította a nevelés teljes hiányát mutatja. Ki nem állhatom, hogyha sétálás közben az emberek beleszólnak az én ügyembe, holott mit se tudnak a kutyámról.
érdekes, azt milyen kevesen jegyzik meg, hogy a kutya pl séta alatt végig a lábam mellett jön, ó nem, abba nem lehet belekötni. kérdező, én a helyedben nem jelentgetnék fel senkit sem, mert te se tudsz semmit arról a nőről, és lehet, hogy ha durvának is látszik, közel nem olyan, mint amilyennek kinéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!