Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Kutyaugatás gátló káros-e?...

Kutyaugatás gátló káros-e? Többi lent.

Figyelt kérdés
Van egy okos, szófogadó, jól nevelt közepes termetű kutyusunk. Mellé egy irgalmatlan hisztis oldalsó szomszédunk is. Azt vettem észre, hogy a kamra ablakába -ami az udvarunkra néz, feltett egy kütyüt. Rákerestem mi lehet és szinte 100%, hogy ugatásgátló. Kutyánk 2 esetben ugat amúgy: 1.: a hátsó szomszéd macskája átjár a kertünkbe a tyúkudvarba és arra nagyon mérges tud lenni. 2.: amikor este hazajövök a munkából és üdvözöl, bár az inkább olyan sírós-nyüszítős. Egy ilyen eszköz káros lehet a kutyámra? Felszerelhet/használhat ilyet az én beleegyezésem nélkül?

okt. 25. 09:23
 1/5 retektorta ***** válasza:
29%
Az ilyen ultrahangos kütyü lesz, semmit nem árt a kutyának. Ha jól értem a saját telkére szerelte, miért kellene ehhez a te beleegyezésed? És igen, neveld meg a kutyádat, hogy ne hangoskodjon. Nem a szomszéd a hisztis, mert nem akarja a te kutyád ugatását hallgatni.
okt. 25. 10:03
 2/5 A kérdező kommentje:
Kedves válaszolók: nem szocializálatlan a kutya, sőt nagyon intelligens. Az hogy megugatja a szomszéd macskáját, mert behatol a mi portánkra az már azt jelenti, hogy szocializálatlan? Ha védi a területét, az már szerintetek rossz nevelés? A szomszédról annyit kell tudni, hogy már a fél utcát feljelentette minden apróságért, még a kakas kukorékolása is b..sza a fülét. Oké, tehát nem árt a kutyámnak: ez hasznos válasz- köszönöm. A saját portájára azt tesz akar, ezt is elfogadom, de ha káros az ebre akkor is ő ezt csak úgy minden következmény nélkül használhatja ez fura. Nem értékelek senkit, mert nem akarok rossz pontokat adni. Üdv.
okt. 25. 10:23
 3/5 retektorta ***** válasza:
12%
Nézd, én már pár ilyen kutyás sztorin túl vagyok, nem itt, hanem a való életben. Az összes ilyen történet úgy kezdődik, a gazda szerint a kutya intelligens, csendes, csak néha ugat akkor is okkal, a szomszéd egy gci és utálja a kis aranyos kutyikát. A szomszéd szerint meg az a rohadt dög egész nap ugat. Ebben mi innen nem tudunk igazságot tenni, de gondolom a szomszéd sem pofázna, ha a kutyád egész nap csendben feküdne.
okt. 25. 10:53
 4/5 A kérdező kommentje:
Pedig tényleg hisztis, és nem túlzok a kutyánkkal kapcsolatban. A kakast is le kellett már vágnom, hogy ne picsogjon. Az utcából többeket feljelentett kit ezért, kit azért. Nyáron kiültünk szalonnát sütni szólt a zene (kulturáltan) az is baj volt. Másik szomszéd néni unokái szülinapoztak, azt is szóvá tette. Na jó, akkor nincs mit tennem, köszi a hsz.-eket.
okt. 25. 11:00
 5/5 anonim ***** válasza:
55%
Birtokháboritás miatt feljelentheted, ha a telked felé van irányitva.
okt. 29. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!