Azt nem értem az ilyen emberek akik fajtisztát vesznek fizetnek érte aztán kiteszik akkor minek nekik? Szerintem ilyen szaporítók is lehetnek köztük hogy nem tudja mind eladni, vagy nem felel meg a standardnak ezért.Másik amire gondolok van aki úgy lehet ezzel vegyünk kutyát aztán idő után mégse kell.
Faj = kutya. Amire te gondolsz, az a fajta. Nem hallottam olyanról, hogy tenyésztő fajtatiszta kölyköt valaha utcára rakott volna. Ha két papírosan fajtatiszta kutyától lehoznak almot, a kölykök nem számítanak hivatalosan fajtatisztának, csak fajtajellegű keveréknek. Az ilyet lehet, hogy olcsón megveszi valaki (30-40 ezrekért is lehet látni hirdetést, az manapság már nem pénz ilyen vonatkozásban), például a gyereknek szülinapra, más ünnepre, nyári szünetre(!), aztán a gyerek ráun, nem foglalkozik vele, jön az iskola, és a kiskutya szegény, akit valószínűleg nem is neveltek rendesen, már csak nyűg lesz. De a "gazdáját" minősíti, aki ilyenkor kiteszi.
szept. 9. 14:53
4/8 anonim válasza:
Szerintem viszonylag kevesebb azok aránya, akik tényleges fajtatiszta, törzskönyves kutyát kiraknak. Több száz ezer forint is lehet egy olyan kutya, szóval persze olyanra is van példa, de akik megveszik drágán a kutyát, kevesebb eséllyel rakják ki őt a utcára.
Amúgy mert az emberek felelőtlenek, nem érdekli őket annyira a kutya, szaporítja a kutyát és nem sikerül mindet eladni
szept. 9. 14:54
5/8 anonim válasza:
Szerintem is az lehet az egyik ok, hogy a "pénz nem számít" szülő megveszi a gyereknek, mert évek óta sír érte, aztán rájönnek, hogy a kiskutya eleinte bepisil, nyüsszög éjszakánként, a gyerek mégsem szeretné már sétáltatni, és arra sem veszik a fáradságot, hogy egy másik, szerető gazdát keressenek neki.
De biztosan van más oka is.
szept. 9. 15:24
6/8 anonim válasza:
Igazából leírtad, hogy miért. Ezekért a kutyákért amúgy nem fizetnek sokat, szinte egyik se törzskönyves, talán 30-40 ezerbe ha kerültek pici kölyökként.
szept. 10. 07:36
7/8 anonim válasza:
"talán 30-40 ezerbe ha kerültek pici kölyökként." De közel sem érnek annyit sem.
szept. 10. 12:25
8/8 Senior Séf válasza:
A fajtatiszta Bundás sétáltatás közben összemelegedik a szomszéd utcai spániellel. Mire észreveszi a "szemfüles" gazdi, már nincs mit tenni. Bundás nemsokára megellik, a kölyköknek meg nincs helye...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!