Mikor tiltják be végre a horgászatot?
#9 fogalmazta meg a leghelyesebben szerintem.
Kérdező neked meg 🐎🍆 a seggdbe
De nem rancigaljak ki es cincaljak szet a szajat.
Szakallnelkuli horog nem ejt sebet, a "lyukat" fertotlenitovel lefujjak. Es nincs szo rangatasrol. A hal ahogy farad .
Es azert nem eszik meg mert
1:ez egy sport
2: 10+ kg ponty nem finom
3: azt mondjak kb evi 1 kg hizik. Szoval egy 10-20 kg hal 10 -20 eves. Miert olnék meg.
Sok helyen a nagy halakat ki se hozhatod a vizbol. Uszo pontybolcsobe teheted aztan mehetsz utana a vizbe ha fotot akarsz.
Olommal pedig mar kevesenhorgasznak.
Tobb tavon nem is szabad, csak lebomloval. 🤷♀️
Szoval ha a horgasz vigyazz a halaira bassza meg mert attol a szenyviz ( amire a horgasznak nincs hatasa) a vizbe folyik...
Logikus 😅
Tudom, hogy troll kérdés, de a többi trollnak leírom, aki esetleg akar még hasonló provokáló kérdéseket feltenni:
Az a hal, amit a Dunából kifogok, egy boldog életet él, amíg meg nem eszem. Ha olyat akasztok, amit vissza kell dobnom, nyilván én is sajnálom. Próbálom kíméletesen kiszedni a horgot, és bízom a természetben ,hogy meggyógyul a sebe és élheti tovább a szabad életét. A vízben máshogy gyógyulnak a sebek, amit a szárazföldi állat nem él túl, abba egy hal nem feltétlenül pusztul bele. Fogtam már olyan halat, aminek eltorzult testén látszott a korábbi ragadozó nyoma, de láttam más sérüléstől torzult halat is, ami vígan élt a vízben.
Viszont az a tojás, amit a kérdező a boltban megvesz, olyan tyúkoktól származik, amelyik napot nem látott a keltetőtől kezdve. Etetik minden szarral őket, majd amikor a tojáshozama már nem gazdaságos, 5-600 forintért eladják "letojt" állományként. Többször vettünk ilyet, amikor kiengedjük a rétre, nem mer kimenni a zöldre, mert fél a fűtől. És akkor még a hústyúkokról nem is beszéltem, amiket levesz a kérdező a hipermarket polcairól. Azok se kapirgáltak, legfeljebb a ketrecben. Na, ez az állatkínzás szerintem, nem a peca.
Ez tényleg egy érzékeny téma. A horgászat sok esetben nem fenntartható. Persze ha mindenki betartaná a környezetvédelemre, halvédelemre vonatkozó szabályzatot nem lenne (ekkora) gond.
- Rengeteg szemét amit a parton hagynak
- Nagy Dunán 200gr olóm áll meg, ebből 5db-t beszakít valaki az +1Kg ólom a Dunában
- Sokan nem ismerik a halakat kellően, és elviszik a védett fajokat.
- Sokan nem kíméletesek, nem a kellő óvatossággal távolítják el a horgot.
- Sokan kegyetlenül ölik le a zsákmányukat.
- Sokan az inváziós halfajokkal úgy viselkednek mint egy darab kővel. (Élve kidobják a kukába, vagy a partra {Balaton} )
DE!
Úgy gondolom, hogy ezek az emberek akik így viselkednek, az élet minden területén így élnek. Ők azok akik eldobják a csikkeket, index nélkül előznek, bevágnak eléd, szemetelnek az erdőben, levernek valamit a boltban ott hagyják...
Az ilyen emberektől eltekintve, és viselkedésüket mélyen megvetve MI a horgászat során a lehető legkíméletesebben próbálunk a halakkal bánni. Igyekszünk vigyázni a környezetünkre, és fenntarthatóságra törekedni, óvni a halak állományát.
(Igen, azért néha haza is hozunk belőle, és jól lakatjuk a családunkat vele. De nem harácsoljuk, és annyit veszünk el a természettől, amennyit vissza is tudunk adni, fenntartva egy egyensúlyt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!