Vannak olyan csoportok akik tudnak nekem segíteni? Fontos!
A környékünkön él valaki, akinek új sprotja lett a macskáink lövöldözése légpuskával.
Az egyik cicánk meghalt, rendőrt hívtam, elvitték a cicát és megvizsgálták. Bebizonyosodott, hogy a cica lövés során halt meg,mert "jókor" lőtt és a macska pont lépett. Egyébként mondta a doki, hogy annyira masszív a bőrük, hogy lepattan a golyó, csak a felszín sérül.
Összesen 2 cicánk volt, most egy van, de azt tegnap, tegnap este meglőhették. Az oldalán van egy nagyon szabályos kerek seb. Lefotóztam. Szinte olyan mint a másik cicánké volt.
A rendőrök leráztak minket bizonyíték hiánya címszóval.
Kihez fordulhatunk? Nem szeretném megvárni, hogy a kis kedvencem újabb áldozat legyen. Ráadásul gyerekek is élnek a környéken, valaki meg nappal lövöldözik az utcán. (a másik cicát az úton nappal lőtték le, hallottam a puska durranását is és láttam szenvedve meghalni a cicámat.)
Torveny szerint koteles vagy a macskadat telken belul tartani. Ez nem torten meg, szoval te is ugyanannyira hibas vagy, mint az idiota lovoldozo.
Nem fog tortenni semmi.
Hát ha nem tudni ki lőtte meg persze hogy nem tudnak mit csinálni
Meg kell tudni ki kínozza a macskákat és akkor fel tudod jelenteni valami alapján
5-ös válaszra Nem élénk egy kicsit a fantáziád? Voltak házkutatáson? Azért a házkutatási engedélyt csak igen nyomós indokkal adják meg, nem csak úgy bemondásra...
Egyébként nyilvános facebook poszt az esetreől, helyi csoportba is kitenni. Ha másra nem is jó a közösségi média, ilyenekre igen.
Mondjuk macskabiztos kerítéssel az udvaron lehet tartani a macskát is... Na meg kifutó, vagy benti tartás is működik.
A macskabiztos kerítés vagy befelé dől, hogy ne tudjon rá felkapaszkodni, vagy elméletben az is működik, hogy a kerítés tetejére kifeszített drótra csöveket raksz és ahogy próbál rákapaszkodni az forog alatta és nem bír. De tudom... A macska "szabad állat, nem lehet benn tartani".
Egyébként azt kellene bebizonyítani, hogy közterületen használja a légpuskát, mert az tilos. Az állatvédelmi törvény annyira mélyen van Magyarországon, hogy ha el is kapják sajnos nem fog érdemi büntetést kapni a macskák lelövéséért.
9-es
Tudom, köszönöm, hogy figyelmeztetsz. Ezzel tisztában voltam. A rendőröknek nem névszerint mondtam, hogy ő, hanem mondtam, hogy az utcának arrólsó részéről durrant a puska. Ott 2 szomszédunk van az utca remeksége miatt. Az egyik közelebb a másik sokkal távolabb. Így nekik sem volt nehéz kitalálni, hogy kire gondoltam. Avval a szomszéddal komoly pereink voltak, 2 év felfüggesztettet is kapott. Privátban elmesélhetem részletesen is, de így nyilvánosan nem szeretném kitárni a nem túl részletes részleteket.
6-os
De nagyon élénken olvastam a határozatot is. Sőt amikor a rendőr itt zörgött a szomszédba azt is csak az élénk fantáziám tette oda.
Az előzmények miatt szerintem könnyebben szereztek bejutást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!