Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Az állatvédők miért nem...

Az állatvédők miért nem hajlandók a munkájukat elvégezni? (Történetek lent)

Figyelt kérdés

Történet 1.

A kert mögött van egy hatalmas gólyafészek egy villanyoszlopon. Nemrég keltek ki a fiókák. Egy keddi napon egy nagyobb vihar megdöntötte a fészket, gyanús volt, hogy előbb-utóbb leesik - egy kisebb széltől is inogott. A felnőtt gólyák összevissza köröztek a fészek körül, nem tudtak biztonságosan leszállni. Szóltunk a helyi önkormányzatnak, akik azt mondták, hogy majd intézkednek, de most nincs rá emberük. Megkérdeztük a tűzoltókat, akik az állatvédő szervezet számát adták meg, hogy nekik szóljunk.

Na ők pedig leráztak annyival, hogy nem tudnak mit csinálni, bízzuk a természetre a dolgot - na szép.

Szerdán felkerestem egy, a faluban lakó ismerőst, aki a Madártani Egyesület tagja. Ő azt mondta, hogy szól az illetékesnek, és legkésőbb másnap helyrehozzák a fészket.

Nem jött senki.

Pénteken végső próbaképpen az áramszolgáltatónak szóltam. Fél óra múlva kint volt a "kosaras" autó, és egy új "tartót" tettek a fészek alá.

A kis gólyák azonban eddigre már elpusztultak. Gyanítom, ha az állatvédők azonnal intézkedtek volna, akkor megmenthető lett volna a négy fióka.

Történet 2.

Falu határában egy "gazda" kutyái szabadon szaladgáltak az országúton és "megkergették" az arra járókat.

Ez veszélyes volt mind az emberekre, mind a kutyákra (elütik pl.) .

Ez minden nap így volt, ahányszor arra mentem napszámba.

Szóltam a rendőrségnek, kétszer azt mondták, hogy küldik a járőrt, de egy órával később sem ért oda (harmadjára leráztak).

Szóltam az állatvédőknek, akik azt mondták, hogy két napon belül intézkednek. Mondanom sem kell, hogy egy héttel később ugyanúgy kint voltak a kutyák. Semmi sem történt. Még azután sem, hogy egy kutyát tényleg elütött egy autó (arra járva egy több napos tetem volt az út mellé félrehúzva, de a többi kutya miatt nem állhattam meg).

Ezt is jelentettem, de ezután sem történt semmi.

Szóltam egy közeli menhelynek, akik azt mondták, hogy ha lesz kapacitás, küldenek embereket és befogjak a kutyákat. Kb. két héttel később már nem voltak kint kutyák, viszont egy hónap múlva "új" kutyái voltak emberünknek és az egész kezdődött elölről.

Jelentve az állatvédőknek, azóta sem történt semmi...

A kérdés: Miért nem hajlandók az állatvédők valóban védeni az állatokat?

2023. szept. 23. 15:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Mikor fogják már fel végre az emberek, hogy az állatvédő egy senki.

Nem hivatalos szerv. Nem ez a munkája, kötelessége, akármije. Egy átlagos senki, mint te, aki dolgozik és mellette a szabadidejében többnyire saját pénzéből és erejéből ment állatokat.

Még egyszer: Nem. Hivatalos. Szerv.

Nem. Hatóság.

Nem.

Az állatvédelemmel a nébih foglalkozik.

Beírod googlebe hogy nébih állatvédelmi hatóság, és találsz elérhetőséget.

Legközelebb oda kell írni/telefonálni.

2023. okt. 1. 13:13
 12/16 A kérdező kommentje:
#11 Köszi! Viszont ezt miért nem tudta megmondani egyik szervezet sem (az állatvédő legalább tanácsot adhatott volna), hogy kiket kell keresni? Ha nem is tud tenni semmit, legalább segített volna utánajárni, hogy megmenthessük a fiókákat...
2023. okt. 1. 13:28
 13/16 anonim ***** válasza:
#3-as és mi lett a galambbal végül?
2023. okt. 11. 00:57
 14/16 anonim ***** válasza:
52%
Kérdező, a valóságot kérlek ne hasonlítsd "amerikai sorozatokhoz".
2023. okt. 11. 01:00
 15/16 anonim ***** válasza:
38%

"Az amerikai sorozatokban ilyenkor kijönnek, bekötik, rehabilitálják.."

Az amerikai sorozatoknak mióta van bármi közük a valósághoz, te húgyagyú.

2023. dec. 10. 13:49
 16/16 anonim ***** válasza:

Én 76 éves vagyok, menni sem nagyon tudok, de most hallván a hireket irnom kell és felhivni a figyelmét azoknak akiknek van háziállata. Különböző helyeken elkezdtek dolgozni vietnami, koreai stb. munkások. Gondolom, ők kijárhatnak munka után. Felhivom a figyelmét a macska és kutya tulajdonosoknak, tartsák bent kis kedvenceiket ha lehetséges! Az idegen embereknek a mi háziállataink husa fincsi, otthon náluk piacokon árulják.

Amennyire nem törődnek a magyar gazdik a kis állataikkal, hagyják elcsavarogni, eszükbe sem jut, hogy egy idegen felkaphatja, elviheti, igy lesz Mircikéből és kutyuskából vacsora. Ha az állatka nem sovány, veszélyben van, de a pici bébi állatkák is, ha kint hagyják őket.Hivjátok be őket a lakásba, ne legyenek kint!

jan. 18. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!