Az állatvédők miért nem hajlandók a munkájukat elvégezni? (Történetek lent)
Történet 1.
A kert mögött van egy hatalmas gólyafészek egy villanyoszlopon. Nemrég keltek ki a fiókák. Egy keddi napon egy nagyobb vihar megdöntötte a fészket, gyanús volt, hogy előbb-utóbb leesik - egy kisebb széltől is inogott. A felnőtt gólyák összevissza köröztek a fészek körül, nem tudtak biztonságosan leszállni. Szóltunk a helyi önkormányzatnak, akik azt mondták, hogy majd intézkednek, de most nincs rá emberük. Megkérdeztük a tűzoltókat, akik az állatvédő szervezet számát adták meg, hogy nekik szóljunk.
Na ők pedig leráztak annyival, hogy nem tudnak mit csinálni, bízzuk a természetre a dolgot - na szép.
Szerdán felkerestem egy, a faluban lakó ismerőst, aki a Madártani Egyesület tagja. Ő azt mondta, hogy szól az illetékesnek, és legkésőbb másnap helyrehozzák a fészket.
Nem jött senki.
Pénteken végső próbaképpen az áramszolgáltatónak szóltam. Fél óra múlva kint volt a "kosaras" autó, és egy új "tartót" tettek a fészek alá.
A kis gólyák azonban eddigre már elpusztultak. Gyanítom, ha az állatvédők azonnal intézkedtek volna, akkor megmenthető lett volna a négy fióka.
Történet 2.
Falu határában egy "gazda" kutyái szabadon szaladgáltak az országúton és "megkergették" az arra járókat.
Ez veszélyes volt mind az emberekre, mind a kutyákra (elütik pl.) .
Ez minden nap így volt, ahányszor arra mentem napszámba.
Szóltam a rendőrségnek, kétszer azt mondták, hogy küldik a járőrt, de egy órával később sem ért oda (harmadjára leráztak).
Szóltam az állatvédőknek, akik azt mondták, hogy két napon belül intézkednek. Mondanom sem kell, hogy egy héttel később ugyanúgy kint voltak a kutyák. Semmi sem történt. Még azután sem, hogy egy kutyát tényleg elütött egy autó (arra járva egy több napos tetem volt az út mellé félrehúzva, de a többi kutya miatt nem állhattam meg).
Ezt is jelentettem, de ezután sem történt semmi.
Szóltam egy közeli menhelynek, akik azt mondták, hogy ha lesz kapacitás, küldenek embereket és befogjak a kutyákat. Kb. két héttel később már nem voltak kint kutyák, viszont egy hónap múlva "új" kutyái voltak emberünknek és az egész kezdődött elölről.
Jelentve az állatvédőknek, azóta sem történt semmi...
A kérdés: Miért nem hajlandók az állatvédők valóban védeni az állatokat?
Mikor fogják már fel végre az emberek, hogy az állatvédő egy senki.
Nem hivatalos szerv. Nem ez a munkája, kötelessége, akármije. Egy átlagos senki, mint te, aki dolgozik és mellette a szabadidejében többnyire saját pénzéből és erejéből ment állatokat.
Még egyszer: Nem. Hivatalos. Szerv.
Nem. Hatóság.
Nem.
Az állatvédelemmel a nébih foglalkozik.
Beírod googlebe hogy nébih állatvédelmi hatóság, és találsz elérhetőséget.
Legközelebb oda kell írni/telefonálni.
"Az amerikai sorozatokban ilyenkor kijönnek, bekötik, rehabilitálják.."
Az amerikai sorozatoknak mióta van bármi közük a valósághoz, te húgyagyú.
Én 76 éves vagyok, menni sem nagyon tudok, de most hallván a hireket irnom kell és felhivni a figyelmét azoknak akiknek van háziállata. Különböző helyeken elkezdtek dolgozni vietnami, koreai stb. munkások. Gondolom, ők kijárhatnak munka után. Felhivom a figyelmét a macska és kutya tulajdonosoknak, tartsák bent kis kedvenceiket ha lehetséges! Az idegen embereknek a mi háziállataink husa fincsi, otthon náluk piacokon árulják.
Amennyire nem törődnek a magyar gazdik a kis állataikkal, hagyják elcsavarogni, eszükbe sem jut, hogy egy idegen felkaphatja, elviheti, igy lesz Mircikéből és kutyuskából vacsora. Ha az állatka nem sovány, veszélyben van, de a pici bébi állatkák is, ha kint hagyják őket.Hivjátok be őket a lakásba, ne legyenek kint!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!