Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Miért van a lelőtt farkas...

Miért van a lelőtt farkas körül felháborodás?

Figyelt kérdés

Nagyobb a gyász, mintha tömegkatasztrófa, vagy ilyesmi történt volna.

Meg amúgy is, az aki ennyire sajnálja a farkast, akkor is ennyire sajnálná ha rátámad az erdőben?

Nem fér bele a fejembe, hogy most ennyi troll van, vagy tényleg ilyen agyhalott az ország nagy része?

2023. ápr. 22. 09:26
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
32%

"Egy híres farkas volt, mert rajta keresztül követték nyomon a kutatók a farkasok vándorlását. Ezért lett felkapott az ügy."

Nagyon sajnálom a farkast.

Ha jól tudom egy szürke farkas volt, amit kishazánkban lelőttek ,és tömeghisztit keltett. ( vadászt meg kel keresni, a körülményeket ki kell vizsgálni, aztán majd ítéletet lehet hozni felette)

[link]

Természetvédelmi érték: 250 000 Ft.

Mi ez a hisztéria? A finnek, svédek, norvégok, dánok nem hisztériáznak. A norvégok 2021-ben kilőtték a teljes farkas populációjuk 60 százalékát!!

Nem csak vadaszok ,és nem csak engedéllyel lövik Európában a farkasokat!

Itt van mennyire "brutálisan" bánnak a farkasokkal idehaza. Egy farkast lőttek le idehaza, és tömeghiszti van.

TÉVEDÉS, MÉG A TÉRKÉPEN SEM VAGYUNK MÁS ORSZÁGOKHOZ KÉPEST .

[link]

Igen a farkasok vándorlási szokásairól 2023- ban még semmit nem tudnak a kutatók. Nevetséges.! A kutatók már régóta ismerik a farkas, nem csak vándorlási , hanem lényegében minden szokását.

Az olaszok farkast és medvét is telepítenek vissza, a múlt héten egy 26 éves kocogó férfit ölt meg egy medve, ki akarták lőni jelenleg a helyi bíróság felfüggesztette a kilövési engedélyt. DNS vizsgálat eredményét várják. Mert valószínű, hogy ugyanaz a medve már mást is megtámadott.

Felelőtlen kocogó mi? . Ő sem vitt magával nagyragadozók elriasztására alkalmas eszközt.

Valaki tud valamit a hobbijának hódoló fiatalemberről ? Esetleg hajszín?( barna)

Miatta nincs nagy hiszti?! Ja tényleg az ember nem védett faj.

Andrea Papi a fiatalember neve , és volt családja , akik várnák volna haza.

Gólya. Magyarországon fokozottan védett faj, természetvédelmi értéke 100 000 Ft.

Ahol élek 2020-ben a fészkéből lőtte ki valami idióta, egy éppen a költési időszaka alatt lévő gólyát. Volt nyomozás, elkövetőt nem találták meg. Azóta is volt más eset az országban. Mégsem tört ki tömeghisztéria.

Ja, hogy a gólya az csak egy büdös madár? Szerintem nem.!

A farkas meg egy fenséges ragadozó, a nyomába se érhet egy gólya. Igaz? Egy francot.

Értelmetlen magyar hiszti, szindróma. A Törökországi február 6-án bekövetkezett földrengésről, szinte kevesebbet lehetett olvasni.

Most már csináltak neki Wikipédiát.

Egy farkas. Ó de-bill lett ez az ország, alig pár év alatt.

2023. ápr. 23. 15:24
 22/30 anonim ***** válasza:
49%

"Aki fosik a farkastól meg a medvétől, maradjon otthon gyerekestül és nyomogassa a telefonját."

Remélem majd szembetalálkozol egyel.

Nem maradunk otthon. Megyünk a természetbe. Nem vagyunk telefon nyomkodós fajták.

Farkastól, medvétől meg annyira nem tartunk, ha északra látogatunk ahol előfordulhatnak, nagy hanghatású eszközök mindig vannak nálunk.

Attól a légkürtöl ami ilyenkor nálunk van, kiszalad a világból, mind a két bundás.

2023. ápr. 23. 15:49
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

Le lehet cseszni, de nincs hisztéria. Ezt magyarázzuk már mióta.

Megjelent róla több cikk, mert hír és ennyi. Esetleg valaki kiírt róla egy reddit posztot. Nagy ügy.

Már csak azért jelentek meg róla újabb cikkek, mert valaki viccesnek vélt választ írt a vadász nevében.

Itt van ez a kérdés. Ha ezt nem írja ki aki kiírta, akkor eszünkbe sem jutna. Mert sokkal több, nagyobb, mindennapi életünkre kiható egyéb közéleti és politikai probléma van.

Az olaszországi medvetámadásról is volt cikk. Amikor Amerikában, vagy Kanadában volt medvetámadás, az is megjelent hírként.

Én még emlékszem gólyás esetre is, amit megírtak. Lehet, hogy pont az volt, amelyik a 21. válaszban volt említve.

Ausztráliában most a macskákat készülnek irtani. Másnak meg házi kedvenc, családtag a macskája. Nálunk büntetés jár a macska, kutya kínzásért, vagy megölésért. Ebből sincs hisztéria, csak megírják az újságok. Aki állatbarát az felháborodik rajta. Aki nem állatbarát az azért háborodik fel, mert neki nem nagy ügy egy állat halála és más miért védi őket. Nézőpont kérdése, ki hisztizik és miért. Lehet, hogy egyik oldal sem. Lehet, hogy mindkettő oldal. Na és?

2023. ápr. 23. 16:49
 24/30 anonim ***** válasza:
19%
22 akkor ti valójában nem fostok a medvétöl, tehát otthon maradni sem kell. De komolyan, egy mondatot nem vagy képes értelmezni?
2023. ápr. 23. 20:53
 25/30 anonim ***** válasza:
77%

24.

Miért ne tudtam volna értelmezni amit leírtál. Természetesen a kommented minden részét tudtam értelmezni. Jól megfogalmazott, tudálékoskodó komment.

Ugye te az a kötekedő, sértegető, provokációt kereső típus vagy? Aki nem tudja elfogadni mások véleményét , és mindig az övé kell, hogy legyen az utolsó szó?

Ezt tanácsoltad azoknak akik félnek a farkasoktól, medvéktől, tehát a nagyragadozóktól:

"Aki fosik a farkastól meg a medvétől, maradjon otthon gyerekestül és nyomogassa a telefonját."

Miért? Te milyen különleges ember vagy, hogy másoknak ilyen cinikus ,gúnyos tanácsot adsz?

Mi az, hogy aki olyan helyen él vagy éppen olyan helyen túrázik és jogosan tart ezeknek az állatoknak a támadásától?:

( hagyjad azt, hogy nem közelítik meg az embert(!), sok közülük veszett volt amikor támadott/támad de még az sem kell hozzá, számtalan oka lehet sérülést szenvedett a ragadozó, valamit űz és keresztezi az ember útját, száz szituációt nem fogok leírni.)

Azoknak fellengzősen azt írod:

maradjon otthon, "gyerekestől", meg nyomkodja a "telefonját".

Te egy felsőbbrendű hangnemet használtál. Mintha, ostoba, buggyant, féleszű emberekhez szóltál volna.

Hagy döntse már el mindenki saját maga mit csinál, nagy testű ragadozók közelében. Rendben van így? Szerintem igen.

Gondolom a fáradságot sem vetted ,hogy tényeket statisztikákat olvass végig azzal kapcsolatban amiről a kérdés szólt.

[link]

"Csak Magyarországon ölnek farkast? Tévedés, még a térképen sem vagyunk – videók" Ez a cikk foglalkozik a témával.

Én pedig a remekre szabott kommentedre írtam, hogy akkor fuss össze valamelyik ragadozóval a cikkben említettek közül. Ja akkor lehagytam ,hogy sok szerencsét egy farkassal vagy medvével szemben.

Remélem elfogják azt aki kilőtte a farkast, és miután mindent kivizsgáltak ,eljárnak vele szemben.

Azt is remélem ,hogy te is tudtad értelmezni amit leírtam.

Mert én nem vagyok hajlandó ezzel a témával , és veled sem tovább foglalkozni.

Ugye megérted ezt? Törlöm a figyelt kérdések ,és válaszok közül.

Minden jót!

2023. ápr. 23. 22:33
 26/30 anonim ***** válasza:
0%
25 nem az én kommentem volt, csak szembe jött személyedben a fekete juk. A többi hüjeséged már nem szeretném tovább olvasni, mert félek, kirohad töle az agyam
2023. ápr. 24. 15:52
 27/30 anonim válasza:
41%
Én úgygondolom, hogy nagyon jól tették hogy lelőtték. Most lehet nem bántott még senkit, de, és ezt a tudomány is elismeri, azért indult útnak Svájcból, hogy párt keressen és falkát alapítson. És ha ez pont nálunk történik, már nem lettek volna olyan békések tizen-huszan, amikor egy gyanútlan kisgyerekes család begyalogol az erdőbe. Az ember is, ahogy az állatok is, védi a területét. És ha falkát alapít és kölykei születnek, nehezebb lett volna kilőni már, és majd szaladtak volna előle, előlük azok is akik most siratják. Az meg pláne túlzás, amikor olyanokat hallok hogy jaj, előtte állt az élet. Könyörgöm, farkas! Az Amerikában évente halomra gyilkolt fiatalokat nem gyászoljátok így, csak tudnám miért. Mert abból sok van, farkasból meg csak egy? És aki egy magyart megvet külföldön csak azért, mert nálunk lőtték ki a farkast, az magára vessen
2023. ápr. 24. 17:54
 28/30 anonim ***** válasza:
36%

Most divatból mindenki farkas védő lett.

Mi lesz a következő? Vissza a medvéket? Agyhalottak

Ha túrázás közben meg széttépik valamelyik családtagod akkor is a farkast védd.

2023. ápr. 24. 22:01
 29/30 anonim ***** válasza:
22%
Mert ha csirke lenne, nem.lenne!
2023. ápr. 24. 22:12
 30/30 anonim ***** válasza:
23%
A haszonállatokat leölik,a vadállatokat lelövik. Ez azért elég régóta így van. Persze,ez az eset több szempontból egyedi volt,de bennem nem mozgatott meg semmit. Nem tudom sajnálni,mert valahol ez az élet rendje,mióta emberek és állatok vannak. Mindenféle idealista dolgot fel lehet hozni nyilván,de az igazság akkor is ez.
2023. ápr. 28. 23:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!