Miért lőtték ki a svájci farkast?
Nehezemre esik feldolgozni.
Ez most orvvadászat volt vagy engedélyt adott rá a vadásztársaság? Ha igen, akkor mivel indokolják? Bántott valakit? Ha nem, akkor ki a felelős? A média, aki minden lépéséről beszámolt a farkasnak? Én úgy gondolom, hogy igen.
Rengeteg ember él a vadgazdálkodásból, a ragadozók meg pont azokat az állatokat zabálják fel, amiket jó pénzért ki lehetne lövetni a hobbi vadászokkal. Aztán még ott van az is, hogy össze-vissza van kerítve sok helyen a vadállomány, nem túl megterhelő levadászni a vacsorát a farkasoknak.
Így is elkezdenek majd rájárni a háztáji állatokra és a kárt meg a vadásztársaságnak kell megfizetnie.
Én amúgy nem szeretném, hogy csak felügyelettel tudjam kivinni a kutyámat a kertbe, nehogy beugorjon érte valami, meg annak sem örülnék, ha az utcán egy maci ügetne velem szembe. A szomszédos országokban ez egyre gyakoribb eset.
Akik úgy gondolják, hogy ha egy őz meghal a sokktól, amit egy 10 kg-os puli okoz neki, azzal, hogy megkergeti, akkor a kutyát pórázon kell tartani vagy jogos az instant kilövése, hogy ne fordulhasson ez elő többet, azok szerint egy farkas - aki sokkal gyorsabb és jobb az állóképessége- nem fogja az őzikéket kergetni? És ha igen, akkor ez teljesen rendben van?
Kutyának nézhették... Ez az év vicce. Gondoltam, hogy jó magyar szokás ez fog elhangozni, hogy kibújjon a felelősség alól. Csak akkor nem értem, hogy miért nem jelentették be az esetet, miért vették le a jeladót róla és amúgy az mióta mentség, hogy kutyának néztek egy védett állatot??? Kutyát sem lehet csak úgy kilőni.
12 ha nem tudod, minek okoskodsz? Tudod mit jelent, hogy védett állat? Segítsek? 3 év börtönt kaphat érte az illető, egyéb ötlet a semmiröl? Ugyanez vonatkozik a másik, 13as szellemi analfabétára. Nem hiába tart itt ez az ország, amig ilyen sötéccség molekulák lakják..
🤮
#19 Az a baj, hogy
1. jöhetsz itt szellemi nihilizmussal, csak az válik nyilvánvalóvá, hogy nem érted a szó jelentését
2. bunkózás helyett esetleg helyreigazíthattál volna, így veled is csak többen vagyunk
3. egyszerűen nincs igazad. Rengetegszer megtörténik, perre megy az ügy, és nagyon ritkán nem az a vége, hogy "minek ment oda", "miért nem pórázon sétáltatta", "aztat bárki mondhassa, hogy mellette volt a kutya, a másik meg mondhatja, hogy futni látta a kutyát és kiugrasztott a bokorból egy nyulat", ami már egyből indokolja a kilövést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!