Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Van esetleg olyan kutyamenhely...

Van esetleg olyan kutyamenhely, ahonnan pl.hétvégére vagy 1-2 napra megajándékozhatok egy kutyát kirándulással?

Figyelt kérdés

Magunkat meg a kutyával. Mielőtt leordítják a felelőtlen fejemet, ismertetem a helyzetet: nagyon szeretnénk kutyát, DE TISZTÁBAN VAGYUNK VELE, hogy nem biztos, hogy meg tudunk neki mindent adni amire szüksége van. MERT:nem otthonról dplgozunk így naponta kb max 4-5 órát lehetne velünk. Allergiás vagyok sajnos a kutyaszőrre így lehet, hogy a tüdőm nem is bírná. Időnként elutazunk ahova nem tudnánk magunkkal vinni. Tehát nem az érzelmektől vezérelve hazavigyorgunk egy kölyökkel, aki aztán menhelyen végzi, hanem megörvendeztetnénk magunkat meg egy menhelyi kutyát. Eddig csak olyan helyeket ismerek, ahol 10-14 között lehet(dolgozom) vinni, csak az általuk kijelölt területre (kösz) vinni.

Aki tud olyan helyet, ahol esetleg benyomás/CV alapján megbíznak az emberben és lehetséges amit a kérdésben írtam, kérem írja meg akár privátban. Helyileg 3.kerület, Békásmegyer, Szentendre, Pomáz környéke.

2023. febr. 24. 16:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
46%

Pont hétvégente vannak a sétáltatások, először menjetek arra, hidd el, az sem olyan rossz és ha kialakul egy kapcsolat a menivel, az ott dolgozókkal, önkéntesekkel utána nagy eséllyel el fogják engedni veletek a kutyát egy fél napra. Az egész hétvége szerintem sok kutyát megviselne, bár az az érdekes, hogy nagyon sokszor láttam már, hogy az örökbefogadott, majd egy-két hét múlva visszahozott kutya teljesen happyn megy a kenneljéhez, le se fütyüli a volt "családját" és utána sem esik depresszióba...

Én tudok olyan helyekről, akik adnak kirándulni kutyát, de nyilván nem a nulláról, hanem pl ha már egy hónapja jár ki hétvégente az illető és beszélt is pár szót az önkéntesekkel, hogy emlékezzenek is rá... (Vannak akik futóversenyekre is viszik őket, ott is kell előtte kicsit gyakorolni a kutyával) Szerintem próbáld meg.

2023. febr. 25. 10:52
 12/14 Borcika ***** válasza:

Szia!

Én önkénteskedek menhelyen hétvégente, nagyon jó a kapcsolatom a menhely tulajdonossal, szoktunk vinni magunkkal kirándulni.

Nem tudom, hogy csak úgy odaadják e valakinek ilyen szándékkal, de meg lehet próbálni.

Nem Pest, Zala megye, ha érdekel, írj.

2023. febr. 28. 14:44
 13/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm utolsó kettő! Próbálkozni fogunk majd, egyelőre a szomszédnak szóltunk, hogy ha nem ér rá akkor szívesen:) bár eléggé ráér szóval nem valószínű h rászorul a mi sétáltatásunkra.

Nagyon kedves, hogy megemlíted, sajnos Zala megye nagyon messze van nekünk. Bár gondolkodtunk esetleg arrafele költözni mert nagyon szimpatikus hely:)

2023. febr. 28. 20:51
 14/14 A kérdező kommentje:

Közben megoldottam, szomszéd+rokonoknak szívességet téve elvittem a kutyájukat sétálni.

Azt hiszem jó hatással voltam rájuk:) egy másik életben talán próbálkoznék kiképzéssel is.

2023. ápr. 7. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!