Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Mennyire veszélyes a sünök...

Mennyire veszélyes a sünök szemére, ha legyomirtózok egy 200-300 négyzetméteres területet, ahol néha ők is mászkálnak?

Figyelt kérdés
A sünök alapvetően éjjeli állatok, és bár gyomirtózni nappal fogok, nem egyszer láttam már nappal is mászkálni őket a kertben. Árt-e a szemüknek, ha esetleg a frissen gyomirtózott fűbe tévednek és ott mászkálnak? Ha meglátom ott valamelyiküket, amíg meg nem szárad a gyomirtó, akkor természetesen elviszem onnan.

2022. júl. 13. 12:49
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
70%
Teljesen igaza van a válaszadóknak, ami azon is feketén-fehéren mutatkozik, hogy a 2.számú válaszom még mindig 100%-os hasznossági mutatóval bír. Döntsd el, hogy a sünik a fontosak, vagy a gyomirtózás. Mellékes megjegyzés: szerintem ha ott helyben a környékeden valamely állatbarát egyesületet felhívod, bizonyára záros határidőn belül küldenek ki aktivistákat, akik gondoskodnak a sünik biztonságos elhelyezéséről (ha pedig netán ők maguk nem, akkor biztos tudnak tanácsot adni, hogy hova fordulj!)
2022. júl. 13. 15:55
 12/12 A kérdező kommentje:

"Nem is értem, miért pont a szemét félted?! Nyilván a méreg minden állatnak árt, és minden szervének árt, nemcsak a szemének."

Képzeld bele magad a sün helyébe és megérted. A sün arccal előre közlekedik a fűben. Mielőtt megnyalná, az arca, szeme találkozik először a frissen gyomirtózott, nedves fűvel. Ezért. Félórával később, ha már a tűző napon megszáradt a fű, akkor nem fog a pofijára kenődni.

Nem legel, tehát nem is fog a gyomirtózott fű a belső szerveivel érintkezni. Rovarokkal táplálkozik, de mivel a gyomirtó nem rovarirtó, ezért a rovarok se döglenek meg tőle, tehát a sün se fog az elfogyasztott rovaroktól. Ezért kérdeztem, hogy árt-e a szemének.

Megint olyan kérdéshez szóltál hozzá, amiről lövésed sincs, de okoskodtál.

2022. júl. 13. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!