Büntethető-e az, aki kikötözve és/vagy ketrecbe zárva tart két kutyát?
Szomszédomnak van két kutyája. Egy nagyobb és egy kisebb.
A nagyobb kutya egy kb 2x3 nm-es, fából eszkábált helyen lakik, ahonnan a kutyát soha nem engedik ki. Ott eszik a kutya, ott alszik, se sétálni nem viszik, se az udvaron nem engedik lenni. Egy kis tető van felette, ami annak a ketrecnek a felét védi be.
A kisebbik kutyát a ketrec mellett kötözték ki egy rúdhoz, neki szintúgy nincs szabad mozgása. Sose engedik ki, sose viszik semerre, sose engedik szabadon. Ő esőben fázik.
Tök mindegy hoca írsz. Az én szomszédom 1,5 méteres lánxon tartja a kutyáit. A láncok cento vastagok mininum. Házuk nincs.tál sincs mindig előttük. Gondolom kibaxxák a maradékot mint a malacnak 'oszt cső.
Írtam a jegyzőnek, állatvédőknek, szurkolóknak (nekik videót, képeket is küldtem, baxtak válaszolni), nébih. Egyedül a nébihtől jöttek ki. 1-2 hétig "rend" volt. Még sétáltatni is vitték a kutyákat, de utána megint lesz4rták őket.
Napi 3 séta a minimum ha nincs az állatkínzás.
A minimum kenel méret 3*5 méteres amennyiben kisebb az is állatkínzás.
Betiltották a kikötözést amennyiben ki van kötve állatkínzás.
A kutyának meleg fekjelyez kell biztosítani amennyiben nincs állatkínzás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!