A budapesti állatkertben melyik állatot tartják a legsanyarúbb sorsban?
Kérdező, hiába csinálnának aláírás gyűjtést, mert meg vannak határozva az állatok kifutóinak minimális méretei minden fajnak külön-külön, és ha az állatkert ezeket betartja (márpedig betartja mert különben már bezárták volna, vagy épp meg sem nyithatták volna) akkor nem lehet mit tenni hiszen teljesen szabályosan csinálják.
Alapjában kéne változtatni egy csomó rendeleten meg szabályon ahhoz, hogy bármi is változzon, de ez már nem a "civilek" hatásköre.
Van itt az állatkertben jeges medve????
Ezt nem is tudtam.
Nyáron hogy éli túl a +35 fokot, mikor ő a -20-25 ben érzi magát igazán jól.
Szegényke. Sajnálom.
#7 ez leginkább azért halott elképzelés, mert nem egy állat fáj kihalna, pláne ha le kell lőni az állatkerti példányokat.
És hova gondolod vissza engedni? Nincs már meg rendesen az élőhelyük ahogy kellene. Amelyik még talál egy kis helyet Afrikában mondjuk, az meg szomjan hal a szárazság alatt. Vagy a jegesmedve, aki melegebb helyekre vándorol, ki lesz lőve, mert túl közel merészkedik az emberekhez.
Persze, jó is lenne, ha meg lenne a természetnek is a helye, de akkor digi se lenne :) akkor nem kellett volna fejlődnünk, és neked se lenne kényelmes életed.
"Alapjában kéne változtatni egy csomó rendeleten meg szabályon ahhoz, hogy bármi is változzon, de ez már nem a "civilek" hatásköre."
Már hogyne lenne az? És lehet aláírást gyűjteni a minimális mértet megnövelésére. Ha a jegesmedvénél betartják, akkor rossz a törvény. De nem tudom milyen törvényről beszélsz.
Nem a civilek hatásköre...
Persze lehet aláírást gyűjteni, azt egy szóval sem mondtam, hogy nem lehet, de nem érnél el vele semmit, mert a kormány le sem szarná.
Egyébként itt van a rendelet, amiről beszéltem, itt minden fajnak le van írva a minimális helyigény:
Meg is néztem, hogy konkrétan a jegesmedvénél 1-2 egyedre 200nm² kifutót ír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!