Találtam egy sünt a kertben, hova tegyem?
Sün nem eszik almát mert ragadozó. Macskakonzervet adhatsz neki. De inkább engedd el. A sünöknek állandó fészkük van, nem nomádok. Így ha elengeded amikor a kutyád nincs jelen, szépen hazatalál, de esélyes hogy még visszatér a kertedbe. Ha ezt nem akarod, akkor vidd el egy erdőbe, lehetőleg messze az úttól, nehogy elüssék az autók.
Szerintem hasznos a sün a kertben, megeszi a csigákat, rovarokat, egyetlen hátránya hogy a kutya ugat ha látja.
nálam is vannak sünök a kertben. Úgy "röfögnek" éjszaka, hogy messziről a sötétben eltalálnám féltéglával ha akarnám - persze nem akarom! Szoktam elölhanyi nekik kaját a fő közlekedésu útjuk mellett. Már kifigyeltem, szinte mindig ugyanarra járnak. Van rengeteg eldugott nyugodt zug a kertemben - 2000 négyzetméter - úgyhogy jól elvagyunk.
Ha megoldható, nem túl kicsi a kert és találnak maguknak fedezéket, akkor engedd szabadon, nem öleb.
Ha nem tetszik nekik a hely - mondjuk a kutya miatt - úgyis továbbállnak a következő kerbe.
Tedd vissza oda ahol találtad.
Viszont a kutyát ne engedd a közelébe, mert könnyen ki tudja nyírni.
Amúgy ne almát adj neki, hanem húst.
Tesd vissza ahol talaltad.
Ne zavard mar az életüket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!