Ki a felelős, ha a kutya megfogja a macskát?
Sziasztok! A helyzet a következő; Lett egy kiscicák, most 4 hónapos. 8 hetes kora óta velünk van. KB 1 hónapja ki szoktuk engedni az udvarra 1-2 órára, hogy levegőzzön. A cicával alapvetően semmi gond nincs, befekszik a ruhaszárítónk alá, és onnan nézelődik. A gondom ott kezdődik, hogy közös udvaros társasházban élünk, és a szomszédaim nem tűrik meg szegény cicát. Amint meglátják az udvaron, mindenféle rühes dögöt kiabálnak rá, sőt még a 6 éves kislányukat is arra biztatják, hogy bottal üsse, vagy rúgjon bele egyet. De ennyi még nem volt nekik elég, most szereztek egy pit bullt, annak a reményében, hogy majd az "kinyírja" (így mondta a kislány), a cicánkat.
Azon kívül, hogy többet nem engedem ki, esetleg tudok valamit tenni, valami jogszabály van arra, hogy nekik is figyelni kell a kutyájukra, különben felelősségre vonhatóak? A kutya persze nem tehet róla, nem is őt akarom bántani, de abszurd, hogy csak azért hoznak ide kutyát, mert nekik nem tetszik a cica. Mi a véleményetek? Mi lenne a jó megoldás?
Én nem értek ehhez a témához, nem tudom a jogszabályokat meg ilyeneket, csak gondoltam kijavítom a kedves 6-os válaszolót.
“Ez a kutyafajta véréből adódóan harcias és támad mindenre, ami/aki mozog, állatra, gyerekre, felnőttre.”
Ez egy hatalmas tévedés. A pitbull eredetileg dajka kutya. Azért tenyésztették ki, hogy babákra/gyerekekre vigyázzon, őrizze őket.
“Csak különös szabályok betartásával tartható, semmiképp szabadon az udvaron, ahol emberek is járnak.”
Kérlek másold be nekem azt a jogszabályt amiben leírják, azt az állításodat, hogy tilos szabadon udvaron tartani ahol emerek is járnak. Hol/hogy a viharban kellene tartani? Egy láncra kikötve? Bezárva? Hogy? Kérlek fejtsd ki ezt nekem.
“ Vérszomjas ez a kutyafajta!“
Nem! Egyáltalán nem vérszomjas! Az emberek tették azzá, ők kezdték el harcoltatni, ők csináltak belőle szörnyeteget, és az ilyen tudatlanok mint te is, akik azt terjesztik hogy veszélyes, vérszomjas ez a fajta, pontosan miattuk, miattatok van ilyen híre szerencsétlen kutyáknak. Ha valamiről nem tudsz akkor ne terjeszd a baromságokat, mert csak elhiteted a sok hülyeséget másokkal.
Remélem előkerült a cica és nem tettek vele semmit. A hám egyébként jó ötlet.
Ami érdekes lesz a szomszédnál az a kutya, akit arra nevelnek hogy támadjon, és a kisgyerek, akit meg arra hogy az állatokat verni jó dolog, ez így eléggé kiszámítható kombináció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!