Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Ki a felelős, ha a kutya...

Ki a felelős, ha a kutya megfogja a macskát?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A helyzet a következő; Lett egy kiscicák, most 4 hónapos. 8 hetes kora óta velünk van. KB 1 hónapja ki szoktuk engedni az udvarra 1-2 órára, hogy levegőzzön. A cicával alapvetően semmi gond nincs, befekszik a ruhaszárítónk alá, és onnan nézelődik. A gondom ott kezdődik, hogy közös udvaros társasházban élünk, és a szomszédaim nem tűrik meg szegény cicát. Amint meglátják az udvaron, mindenféle rühes dögöt kiabálnak rá, sőt még a 6 éves kislányukat is arra biztatják, hogy bottal üsse, vagy rúgjon bele egyet. De ennyi még nem volt nekik elég, most szereztek egy pit bullt, annak a reményében, hogy majd az "kinyírja" (így mondta a kislány), a cicánkat.

Azon kívül, hogy többet nem engedem ki, esetleg tudok valamit tenni, valami jogszabály van arra, hogy nekik is figyelni kell a kutyájukra, különben felelősségre vonhatóak? A kutya persze nem tehet róla, nem is őt akarom bántani, de abszurd, hogy csak azért hoznak ide kutyát, mert nekik nem tetszik a cica. Mi a véleményetek? Mi lenne a jó megoldás?

2020. aug. 24. 19:06
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Sajnos úgy néz ki nagy a baj. Mikor ki vittem a szemetet, kisurrant az ajtón. Leült a szokásos helyére. Ugye már meg szokta, hogy kinnt lehet egy picit. De behoztam, és ki szökött a fürdő ablakon. A szomszédnál nagy hangerővel megy a zene, és attól félek, hogy csak amiatt, hogy tompítsa a cica nyávogását. Sehol nem találom, pedig sosem ment el. Lehet már bediliztem, de az jár a fejemben, hogy valamit csináltak vele odabent. A kutyát is bennt tartják a lakásban. Tiszta ideg vagyok miatta. És még bizonyítani sem tudnám. De azért még várok, hátha csak elment valamerre. De nagyon félek, hogy ők azért hangosították így fel a zenét, hogy ne halljuk a macskanyávogást, amíg valamit csinálnak vele. Bocsánat a fogalmazásért, remélem érthető. De kezem lábam remeg. A fürdő ablakon még sosem ment ki. Az az egy volt csak nyitva az egész lakásban. Direkt mindent becsuktam, hogy nehogy kiszökjön, erre tessék.
2020. aug. 24. 21:31
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Remélem meglesz a cica éd semmi baja se lesz.
2020. aug. 24. 23:27
 13/20 anonim ***** válasza:
66%
Esetleg tartsd bent a macskádat... Úgy tudom, a legtöbb helyen ma már bent tartják, nem engedik ki, mert elüti az autó, megmérgezhetik, stb. Tehát vagy bent, illetve ahol megoldható, zárt kertben kéne tartani.
2020. aug. 26. 09:53
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Megvan a macsek?
2020. aug. 26. 10:28
 15/20 toma781 ***** válasza:
78%

Én nem értek ehhez a témához, nem tudom a jogszabályokat meg ilyeneket, csak gondoltam kijavítom a kedves 6-os válaszolót.

“Ez a kutyafajta véréből adódóan harcias és támad mindenre, ami/aki mozog, állatra, gyerekre, felnőttre.”

Ez egy hatalmas tévedés. A pitbull eredetileg dajka kutya. Azért tenyésztették ki, hogy babákra/gyerekekre vigyázzon, őrizze őket.

“Csak különös szabályok betartásával tartható, semmiképp szabadon az udvaron, ahol emberek is járnak.”

Kérlek másold be nekem azt a jogszabályt amiben leírják, azt az állításodat, hogy tilos szabadon udvaron tartani ahol emerek is járnak. Hol/hogy a viharban kellene tartani? Egy láncra kikötve? Bezárva? Hogy? Kérlek fejtsd ki ezt nekem.

“ Vérszomjas ez a kutyafajta!“

Nem! Egyáltalán nem vérszomjas! Az emberek tették azzá, ők kezdték el harcoltatni, ők csináltak belőle szörnyeteget, és az ilyen tudatlanok mint te is, akik azt terjesztik hogy veszélyes, vérszomjas ez a fajta, pontosan miattuk, miattatok van ilyen híre szerencsétlen kutyáknak. Ha valamiről nem tudsz akkor ne terjeszd a baromságokat, mert csak elhiteted a sok hülyeséget másokkal.

2020. aug. 26. 13:13
 16/20 anonim ***** válasza:
Meglett a cicád?
2020. aug. 26. 13:16
 17/20 anonim ***** válasza:
81%
Ezt a harci kutya hülyeséget csak az ostobák hiszik el, és az ostobák terjesztik, valószínűleg életükben még csak hasonló kutyát nem is láttak, csak a híradóban. Biztosan jó rettegni alaptalanul az ismeretlen gyilkoló vadtól. :D
2020. aug. 26. 14:42
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Mi a helyzet, kérdező? Meglett a cica?
2020. aug. 28. 19:03
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Remélem előkerült a cica és nem tettek vele semmit. A hám egyébként jó ötlet.

Ami érdekes lesz a szomszédnál az a kutya, akit arra nevelnek hogy támadjon, és a kisgyerek, akit meg arra hogy az állatokat verni jó dolog, ez így eléggé kiszámítható kombináció.

2020. szept. 8. 08:44
 20/20 anonim ***** válasza:
Mi újság a cicával?
2020. szept. 15. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!