Miért azt mondják,hogy az állatot elaltatják,amikor tulajdonképpen ha lehet így mondani elpusztítják,elveszik az életét,"megölik".Vagy tévedek,és valami orvosi kifejezés ez?
Ez egy jó kérdés...
Nekem eddig 2 állatomat kellett elaltatni, mind a 2-nél másképp csinálták...
Az egyik az egész közben eber volt, láttam, hogy végezz vele az injekció
A másiknak pedig altatót adtak. És utánna a halálos injekciót. Az szerintem sokkal humánusabb volt.
Van az a helyzet amikor szegény állatnak ez a legjobb megoldás. Amikor már annyira beteg, hogy semmiképp sem lehet megmenteni szerintem ez a leghumánusabb megoldás. Ahelyett hogy még napokig, akár hetekig szenvedne, inkább beadnak neki egy altató injekciót és utána a végső szurit. Lehet azt is mondani hogy békésen örök álomra tért.
Ha nincs semmi ok az altatásra, akkor szerintem az csak egy törvényes állatgyilkosság
Mert ez jobban, szebben hangzik az embernek. Valóban elpusztítás, amennyiben egy teljesen egészséges lényt injekcióznak be. Ugye egy beteg, menthetetlen állatnak megváltás, abban az esetben elaltatás. Elöbbiben elpusztítás.
Amúgy nekünk volt rákos kutyánk. Végstádiumban szüleim elvitték dokihoz. Elsőnek valóban altatót adott be neki és akkor kapta meg a mérget, amikor már mélyen elszenderedett. Gondolom nem akarják ezzel is stresszelni szegényeket, hogy a haláltusájukat vívják, csak álmukban, öntudatlanul elmennek. Így humánusabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!