Elveszett a kutyám vissza kaphatom?
Akkor én hogyhogy nem futottam még bele ebbe a hirdetésbe? Nem kell válaszolni rá, költői kérdés volt.
A főkérdésre nem tudok/nem lehet válaszolni, de nem hiszem hogy valaki pont egy kóborló ebet lop el szánt szándékkal, hacsak nem "olyan helyen" laksz (mindenki tudja kikre gondolok).
Feltételezem a környező menhelyeknek is jelezted az eltűnését.
Esetleg el lehetne híresztelni, hogy semmiképpen nem akarod feljelenteni a "megtalálót", csak vissza akarod kapni, jó pénzért.
Vagy következetesen végignézegetni a településen a potenciális elkövetőket, rákérdezni, szétnézni. De ezt a cigók nem szokták szeretni.
Azt, hogy visszakaphatod-e, nem lehet tudni. Ha vidéken/ külföldön van vagy olyanoknál akik sosem viszik orvoshoz, akkor kicsi rá az esély.
Milyen kutya egyébként? Hogy veszett el?
Próbáltatok pénzjutalmat ajánlani a megtalálónak?
Mennyi idős? A kiegészítésből azt feltételezem, hogy ivaros.
A kérdésedből nem tudnám pontosan beazonosítani, mert sok hasonló eset kerül fel a netre, lehet, hogy láttam a te kutyád hirdetését is, de nem egyedi. Fajtamentő egyesületek, menhelyek weboldalán nézted, hogy nem találtak-e olyan kutyát, mint a tiéd?
A chipet mikor ellenőriztétek utoljára? Nem az adatokat a netes adatbázisban, hanem azt, hogy jelez-e a chip olvasóra.
Ha országosan hirdetve van, akkor itt nálunk vidéken miért nem tudnak róla a menhelyesek? Direkt rákérdeztem, de jelenleg nem keresnek lopott kutyát. A másik, hogy egyik kutyás Facebook csoportban sem rémlik, hogy olvastam volna erről az esetről, pedig elég sokban fent vagyok.
Tehát téged vagy átvertek a hirdetéssel, amit feladtál vagy maga ez a kérdés kamu...
Mindenesetre, ha lopásra gyanakszol, akkor a rendőrségnek is szólni kell.
Ami nekem nem tiszta a kérdésből:
* Pontosan hogyan veszett el?
* Miből gondolod, hogy ellopták?
* Miből feltételezed, hogy le akarják fialtatni? Egyáltalán hány éves kutyáról beszélünk, hogy még ivaros?
De azzal is megelégszem, ha belinkelsz egyetlen cikket a feladott hirdetésről, legalább tisztázódik, hogy kamu-e a kérdés vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!